This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
pospinanie mięsnie klatki
Czy glutamina jest antykatabolikiem? W rtg wyszło mi też zniesienie lordozy szyjnej. A czytałem gdzieś że to może być spowodowane m.in. Kortyzol niedobory d3. I że dobrze jest brać antykataboliki. I jak długo miałaby trwać taką kuracja glutamina i ile się tego bierze?
Odpowiedz
Lepiej zwróć uwagę na to, w jakiej pozycji siedzisz i zacznij wykonywać ćwiczenia korekcyjne, bo to ma największy wpływ, dziesiątki razy większy niż jakikolwiek suplement.
Odpowiedz
(03-07-2022, 01:19 PM)tomakin napisał(a): Lepiej zwróć uwagę na to, w jakiej pozycji siedzisz i zacznij wykonywać ćwiczenia korekcyjne, bo to ma największy wpływ, dziesiątki razy większy niż jakikolwiek suplement.

No i super. To jest nawet prostszeSmile
A z innej beczki co sądzisz o wyliczeniach tzw inteligentnych wag? Jest to chodź trochę wiarygodne?
Odpowiedz
raczej nie jest, zresztą to widać, gdy ma się za dużo smalcu, ja z 5 kilo powinienem zrzucić tak przynajmniej, bo może i z 10
Odpowiedz
(03-07-2022, 01:47 PM)tomakin napisał(a): raczej nie jest, zresztą to widać, gdy ma się za dużo smalcu, ja z 5 kilo powinienem zrzucić tak przynajmniej, bo może i z 10
Ja ostatnio ustabilizowałem 70 kg przy wzroście 174 i tego chciałbym się trzymać. Mięśni za bardzo nie widać ale smalcu też nie. Ostatnio już prawie się zdecydowałem żeby zacząć chodzić na siłownięSmile może od przyszłego tygodnia. Dlatego też pytam o tą wagę bo kiedyś taka kupiłem ale głównie się skupiałem na pomiarze wagi, a nie patrzyłem na pozostałe pomiary i tak się właśnie zastanawiałem.
Odpowiedz
Po prostu ćwicz, a nie rozkminiasz wszystko na 20 sposobów.
Odpowiedz
(03-07-2022, 03:38 PM)tomakin napisał(a): Po prostu ćwicz, a nie rozkminiasz wszystko na 20 sposobów.

Też prawdą,dokładnie tak zrobię z ćwiczeniami. 
czasami się zastanawiam czy te moje ataki Paniki nie wiaza się z kręgosłupem szyjnym.  Może uciska gdzieś nerw i pojawiają się objawy, a mózg już robi swoje dalej. I często te różne objawy miałem po obciążeniu kręgosłupa np po dlugiej jeździe samochodem
Odpowiedz
Na starym forum była kobieta, której wszystko przeszło po tym, jak sobie zrobiła ćwiczenia na kręgosłup szyjny. Nie wiadomo tylko, na ile to było placebo, no ale na pewno jakiś wpływ to ma, przynajmniej w części przypadków. Badania jednak pokazują jasno, że osoby z atakami paniki mają po prostu zmienioną chemię, niski poziom połowy witamin i minerałów odpowiedzialnych za prawidłową pracę mózgu.
Odpowiedz
(03-08-2022, 01:12 AM)tomakin napisał(a): Na starym forum była kobieta, której wszystko przeszło po tym, jak sobie zrobiła ćwiczenia na kręgosłup szyjny. Nie wiadomo tylko, na ile to było placebo, no ale na pewno jakiś wpływ to ma, przynajmniej w części przypadków. Badania jednak pokazują jasno, że osoby z atakami paniki mają po prostu zmienioną chemię, niski poziom połowy witamin i minerałów odpowiedzialnych za prawidłową pracę mózgu.

A jeszcze mam pytanie o białko. Chcę dorzucić Sobie białko do treningu. Nie dużo 1 miarka zawiera chyba 25g białka. Czy z uwagi na podniesiony wapń we krwi coś tu może zaszkodzić? I czy może dorzucić do takiego koktajlu banana albo cytrynian magnezu dla równowagi ? 
I czy możliwe że po białku po 3 dniach zmniejszył się, wręcz prawie zniknął mi łupież? Big Grin

[font="Open Sans", sans-serif]Izoleucyna (**BCAA/***EAA) 1744mg     [/font]
[font="Open Sans", sans-serif]Leucyna (**BCAA/***EAA) 2617mg     [/font]
[font="Open Sans", sans-serif]Walina (**BCAA/***EAA) 1516mg     [/font]
[font="Open Sans", sans-serif]Arginina (***EAA) 482mg     [/font]
[font="Open Sans", sans-serif]Lizyna (***EAA) 2388mg     [/font]
[font="Open Sans", sans-serif]Cysteina 620mg     [/font]
[font="Open Sans", sans-serif]Metionina (***EAA) 551mg     [/font]
[font="Open Sans", sans-serif]Glutamina 4476mg     [/font]
[font="Open Sans", sans-serif]Fenylalanina (***EAA) 734mg     [/font]
[font="Open Sans", sans-serif]Glicyna 414mg     [/font]
[font="Open Sans", sans-serif]Treonina (***EAA) 1860mg     [/font]
[font="Open Sans", sans-serif]Kwas asparginowy 2732mg     [/font]
[font="Open Sans", sans-serif]Tyrozyna 712mg     [/font]
[font="Open Sans", sans-serif]Prolina 1676mg     [/font]
[font="Open Sans", sans-serif]Histydyna (***EAA) 460mg     [/font]
[font="Open Sans", sans-serif]Seryna 1309mg     [/font]
[font="Open Sans", sans-serif]Alanina 1262mg     [/font]

[font="Open Sans", sans-serif]Tryptofan (***EAA) 460mg[/font]
[font="Open Sans", sans-serif][font="Open Sans", sans-serif] Kalorie: 110kcal[/font]
[/font]

[font="Open Sans", sans-serif] Białko: 25,5g[/font]

[font="Open Sans", sans-serif] Tłuszcz: 0g[/font]

[font="Open Sans", sans-serif] Węglowodany: 1,96g - w tym: błonnik 0g, - w tym: cukry 0g[/font]

[font="Open Sans", sans-serif] Cholesterol: 4,91 mg[/font]

[font="Open Sans", sans-serif] Sód: 113mg (**)[/font]
[font="Open Sans", sans-serif][font="Open Sans", sans-serif] Wapń: 132 mg (16%)[/font][/font]
Odpowiedz
To nie jest ilość białka, która ma duże znaczenie dla organizmu, zresztą pewnie nie ma tam 25 gramów, zważ miarkę, one zazwyczaj są jakieś niedoważone, naciąłem się już na tym kiedyś.

Łupież to też nie taka prosta sprawa, bo tego jest sporo odmian. Pewnie po prostu czapkę przestałeś nosić, bo cieplej się zrobiło.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości