This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
pospinanie mięsnie klatki
Tak gdzieś po dobiciu do miliona jednostek A możesz mieć jako taką pewność, że jeśli były niedobory, to właśnie były, a nie są. 100 gramów wątróbki ma jakieś 15 000 jednostek.
Odpowiedz
(02-24-2022, 03:20 PM)tomakin napisał(a): Tak gdzieś po dobiciu do miliona jednostek A możesz mieć jako taką pewność, że jeśli były niedobory, to właśnie były, a nie są. 100 gramów wątróbki ma jakieś 15 000 jednostek.

Czyli pół kilo wątrobki dziennie przez 15 dni i sprawa zalatwiona???
Odpowiedz
no myślę, że dużo byś sobie załatwił Big Grin

Kurde nawet jedzona okazyjnie, w jednym z badań zwiększyła ryzyko raka pęcherza CZTERNAŚCIE RAZY.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15237578/
Odpowiedz
(02-25-2022, 06:16 PM)tomakin napisał(a): no myślę, że dużo byś sobie załatwił Big Grin

Kurde nawet jedzona okazyjnie, w jednym z badań zwiększyła ryzyko raka pęcherza CZTERNAŚCIE RAZY.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15237578/

Wiadomo, że nie jest to najzdrowszy pokarm Big Grin ale dla Mnie smacznySmile także okazyjnie jak najbardziej?
Odpowiedz
To jak okazyjne palenie papierosów. No ale nie wypada mi krytykować. ja okazyjnie potrafię wypić 2 litry coli.
Odpowiedz
(02-26-2022, 06:52 AM)tomakin napisał(a): To jak okazyjne palenie papierosów. No ale nie wypada mi krytykować. ja okazyjnie potrafię wypić 2 litry coli.

Papierosy na szczęście "okazyjnie" rzuciłemSmile
Odpowiedz
Robiłem rtg o wyszły liczne odwapnienie.
Czy ja dobrze myślę że to może mieć związek właśnie też z gospodarka magnezowo wapniową?
Odpowiedz
a może, może, nawet musi. Tylko też nie do końca wiadomo, w którą stronę to tam idzie, no ale jak masz odwapnienia to siłą rzeczy ma to związek z wapniem.
Odpowiedz
No właśnie w którą. Trochę się obawiam że to jednak efekt nie jedzenia wapnia. Już sam zgłupiałem. Bo ten wapń pewnie znajduje się we krwi i dlatego jest w górnej granicy. Druga opcja to pewnie niedobór d3 na który tak dziwnie reaguje. Magnez biorę 50-100 mg praktycznie od Maja z małą przerwa. Teraz zacząłem dorzucać a i e.
Odpowiedz
Odwapnienia to coś, co tworzy się latami, jak masz teraz to miałeś i 5 lat temu. To raczej wynik niskiego poziomu D3, wysokiego homocysteiny i pewnie też zalania organizmu wolnymi rodnikami. Jeśli nawet to poprawisz, to kości będą w lepszym stanie dopiero za następne 5 lat.

Może też być tak, że masz jakieś zaburzenie na przykład na poziomie hormonów, ale tego już nie zbadasz sobie przez forum, tu musisz lekarza szukać co to ogarnie.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości