This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kreatyna
Z czystej ciekawości, są jakieś przeciwskazania żeby NIE BRAĆ KREATYNY przy tężyczce ?
Mam próbę tężyczkową dodatnią kilka miesięcy temu badanie, biorę magnez/wapń/D - starając się reagować jednym lub drugim na objawy chociaż są tak podobne że nie jest to łatwe ...

W każdym razie mam 184cm i udało mi się przytyć do 85 kg (kiedyś ważyłem 69 przy tym wzroście) + do tego siłownia regularnie od kilku miesięcy - zacząłem brać kreatynę w dawce 8g dziennie i już po 3 dniach ciśnienie - 170/90  .... :/ czy to przez tężyczkę organizm tak źle reaguje ? Może kreatyna nie jest niezbędna dla mnie, ale wkręciłem się w siłownię, widzę zmianę, czuję wiecej energii po stosowaniu kreatyny ... Jednak takie ciśnienie, od razu ucisk z tyłu głowy i taki uczucie "nachodzącego ciśnienia w głowie" co jakiś czas ...
Odpowiedz
kreatyna wiąże wodę, może po prostu masz wstęp do ataków migrenowych związanych z odwodnieniem?
Odpowiedz
hmm być może, wprawdzie piłem wodę, ale możliwe że za mało zwłaszcza przy fizycznej pracy. Bardzo mi się męczą oczy, jakby światłowstręt i szumy w uszach (może to przez wysokie ciśnienie)

Dziś jest jeszcze gorzej, całkowicie rozbity, nie byłem w stanie pójść do pracy. 
Przez ostatni rok brałem sertraline w dawce 100mg, odstawiłem ją niedawno, chyba we wtorek/środę miałem ostatnią dawkę 25mg. Schodziłem:
   100mg -> 50mg (tydzień) -> 25mg (tydzień) -> 12.5mg (4dni)    - czy to mogą być skutki odstawienia leku tak po kilku dniach ? Do tej pory przy schodzeniu nie było żadnych objawów. Po za tym i tą kreatyną to nic się nie zmieniło ostatnio a nagle poczułem się okropnie, kompletne rozbicie, ból glowy, szum w uszach, drażliwość, nerwowość, itd
Odpowiedz
Skoro nikt nigdy tak nie reagował na kreatynę, a co druga osoba tak reaguje na odstawienie prochów, to sprawa raczej oczywista. Jedyne co z kreatyną może być to odwodnienie, jeśli się nie odwodniłeś, to szukaj przyczyn gdzie indziej.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości