Liczba postów: 7
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
09-25-2021, 06:32 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-25-2021, 07:36 PM przez Kamikadze.)
Stosuję od 6 miesięcy acetylocysteinę w dawce 600 czasem 1200, magnez 100 mg, Wit B tabletka i Wit D 2000 Jak długo maksymalnie mogę to brać by mi nie zaszkodziło na nerki z którymi mam problem właśnie po suplach (często mnie kłują)?
I jak z innymi suplami, które suple z twoich stron jak długo można brać? Podajesz super zestawy na prawie wszystko, ale nie piszesz jak długo takie rzeczy brać by nie zaszkodziło na dłuższą metę.
Liczba postów: 7
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Ok, nic nie napisałeś o NAC na tym linku a biorę już od kilku miesięcy 1200 mg na porcje i nie wiem czy kontynuować czy przestać brać bo ogólnie czuje się lepiej po tym. Nic też nie ma o selenie i innych suplach z tej strony a to jest ważne żeby nie zaszkodzić sobie.
Pytam bo kiedyś brałem magnez 300 mg dziennie przez ponad rok i miałem ostre jazdy z sercem tachykardia itd i wylądowałem w szpitalu, nawet biorąc z rana D3 w dawce 2000 co miało niby wypłukiwać magnez brany wieczorem, więc mam wątpliwości czy takie dawki supli są takie bezpieczne. Potem dopiero po dołączeniu na kilka miesięcy 400 mg wapnia tachykardia ustała.
Liczba postów: 3,034
Liczba wątków: 16
Reputacja:
47
Z cysteiną RACZEJ jest bezpieczne, są jakieś badania sugerujące, że może mieć skutki uboczne, ale na razie na szczurach coś wykryli. Lwia część badań wykazuje pozytywy. Nawet jeśli cysteina miałaby mieć skutki uboczne, to dotyczyłoby to formy n-acetylo-cysteiny, a czysta l-cysteina byłaby bezpieczna.
Selen to wiadoma sprawa, można brać dużą dawkę na początek, ale potem nie więcej niż 100% zapotrzebowania.