Liczba postów: 450
Liczba wątków: 82
Reputacja:
5
tak jak w tytule. gdzie ludzie poznają przyjaciół? jestem fobikiem społecznym powoli wychodzącym ze swojego stanu, ale po prostu nie mam pomyslu gdzie isc zeby poznac kogos nowego, tak zebysmy sie polubili. na pewno nie pomaga tez to, ze mam zwyczaj milczenia obok ludzi, chociaz ostatnio z kazdym dniem mowie coraz wiecej xd
Liczba postów: 26
Liczba wątków: 6
Reputacja:
0
04-29-2022, 12:49 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-29-2022, 12:59 AM przez dubutsu.)
ja mam łatwość w zagadaniu, trzymaniu rozmowy, załatwiania nią rzeczy mi potrzebnych, natomiast łapie mnie zażenowanie, najprawdopodobniej związane z świadomością czym jest small talk, jakie to irracjonalne, by prowadzić sztuczną meta rozmowę by zmniejszyć dystans, mimo świadomości obu stron czemu służy te zjawisko i jego formalności, przeciwnie, wręcz tworząc dystans dalej i niezręczność, zamiast przejść do rzeczy (które robią znajomi, nie mam ich to nie wiem co xD), mimo to, z jakiegoś powodu wciąż się go uprawia, bezcelowo; nie potrafię tego robić nie gnijąc w środku, jak przejść na płaszczyznę prywatną z osobami choćby ze studiów? jest kilka wydaje mi się fajnych osób, byłbym szczęśliwy jakbym mógł ich lepiej poznać
tldr jak zagadać do ludzi ze studiów by mieć kolegów, a nie tylko kolegów od notatek
Liczba postów: 294
Liczba wątków: 1
Reputacja:
4
Po co wam znajomi w XXI w?