This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Okropne samopoczucie po jedzeniu
Hej
Niedawno miałem próbę tężyczkową i po latach w końcu zdiagnozowano u mnie tężyczkę utajoną. 
Suplementuje magnez i wapń zgodnie z zaleceniami, jednak jest to dopiero od miesiąca.

Mam natomiast inny problem, który obserwuję u siebie. Często po jedzeniu mam okropne samopoczucie, nasilające się objawy tęzczyki ,ból głowy, zmęczenie, zaciskanie szczęki nawet, takie dziwne ssanie w żołądku. Wcześniej zauważyłem to po makaronie, odstawiłem całkowicie, przezuciłem się na kasze/warzywa/mięso. Jeszcze gorzej natomiast jest po ryżu, prznajniej tak mi się wydaje, dzis po zjedzeniu obiadu ryż brązowy + kurczak + warzywa, nie byłem wstanie podnieść się z łóżka przerz kilka następnych godzin - zmęczenie, senność, drażliwość, ból głowy, wręcz chyba nawet lekkie stany lękowe, kompletny brak sił. 

Problemy żołądkowe przy nerwicy/tężczyce to pewnie norma, jednak nie wiem czy uderzyć z tym do jakiegoś lekarza ...
Badania krwi kilka miesięcy temu były ok, cukier na czczo też. 

To może być alergia na coś? Jelito drażliwe? Nerwica żołądka ? Czy po prostu w ogóle odstawić węglowodany ?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości