Można się nabawić niedoborów witamin i minerałów pijąc 1-2 piwka dziennie przez okres 3-4 miesięcy
jeżeli tak to jakich??

Browar,a niedobory
|
Można się nabawić niedoborów witamin i minerałów pijąc 1-2 piwka dziennie przez okres 3-4 miesięcy
![]() ![]() ![]() ![]()
07-13-2021, 11:27 AM
Można się nabawić alkoholizmu, niedobory to naprawdę niewielki problem u kogoś, kto codziennie musi dostarczyć alkohol do organizmu
07-13-2021, 11:39 AM
(07-13-2021, 11:27 AM)tomakin napisał(a): Można się nabawić alkoholizmu, niedobory to naprawdę niewielki problem u kogoś, kto codziennie musi dostarczyć alkohol do organizmu Nie musi, ale może. Generalnie to nie pije już od 3-4 miesięcy(nie wiem nie liczę tego)Bardziej sam z Siebie zrobiłem przerwę także to nie był dla Mnie problem, a pytam z ciekawości ![]()
07-13-2021, 12:03 PM
1-2 piwa dziennie to chyba nie jest tak duża ilość alkoholu by była problemem. Wielu ludzi wypija więcej tygodniowo pijąc tylko w weekendy.
07-13-2021, 12:05 PM
07-13-2021, 12:28 PM
Do tego 1-2 piwa dziennie nie umożliwiają upicia się w przeciwieństwie do większej ilości wypijanej raz w tygodniu. Chociaż widziałem ciekawy film dokumentalny pt. "Ile można wypić?" gdzie dwóch bliźniaków piło taką samą ilość alkoholu tygodniowo (jeden codziennie niewiele, drugi w weekend dużo) i wyszło, że wpływ na przykład na wątrobę był identyczny.
07-13-2021, 01:21 PM
(07-13-2021, 12:28 PM)subzero napisał(a): Do tego 1-2 piwa dziennie nie umożliwiają upicia się w przeciwieństwie do większej ilości wypijanej raz w tygodniu. Chociaż widziałem ciekawy film dokumentalny pt. "Ile można wypić?" gdzie dwóch bliźniaków piło taką samą ilość alkoholu tygodniowo (jeden codziennie niewiele, drugi w weekend dużo) i wyszło, że wpływ na przykład na wątrobę był identyczny. Pewnie tak jest.Kiedyś nawet Moja Lekarz Rodzinna starszej Daty tak mówiła ![]() że albo małe ilości,a często,albo raz na 3 tygodnie trzeba się odkazić,bo tyle po ostrej imprezie wątroba potrzebuje,żeby dojść do Siebie ![]() Gdzieś ostatnio oglądałem filmik,że piwo do 0,33 wpływa niby bardzo prozdrowotnie na organizm. to się nawet nazywa Hormeza czy jakoś tak.Czyli,że coś co jest szkodliwe w większych dawkach w małych dawkach jest bardzo korzystne dla organizmu. no u Mnie narazie wyniki wątrobowe wzór.
07-14-2021, 10:12 AM
Alkohol w każdej dawce zwiększa ryzyko wylewu
I nie, 1-2 piwa dziennie to NIE jest normalne, nieważne czy rozkłada się to na 1-2 dziennie czy 7-14 w weekend. To jest alkoholizm w pierwszym stadium. Alkoholicy często robią sobie przerwy by "udowodnić" sobie, że nie mają problemu, ale nie tak definiuje się uzależnienie. A to, że wiele osób w Polsce chleje non stop i uważa, że nie są uzależnieni to akurat świadczy tylko o tych ludziach, a nie o tym, że to "normalne". |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|