This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rumień
To musi być potężny efekt placebo, jeśli te śladowe ilości soli cokolwiek zmieniają w organizmie. Na poprzednim forum była kobieta, która dostawała ataków paniki nawet po kilku miligramach magnezu, jeśli był w tabletce. Ale jeśli jadła go w postaci obiadu, to nawet dawka 100 razy większa nie powodowała żadnych reakcji.

Po prostu psychicznie na tabletkę reagowała, jakby dać jej pustą osłonkę żelatynową i wmówić, że w środku jest magnez, też miałaby atak.

Venoruton forte, nie wiem, czy jakoś mocno różni się od zwykłego, ale pamiętam że forte kupowałem.

No i ten olej nie wiadomo, czy pomoże, on czasem działa jak magia, czasem nic nie robi, zależy ile masz tego w organizmie. Statystycznie bardzo mocno chroni przed między innymi nowotworami, więc warto brać nawet jeśli nie będzie widocznego efektu - w Polsce co drugi człowiek w jakimś wieku zachoruje na nowotwór, więc to nie jest jakaś abstrakcyjna ochrona przed czymś ultra rzadkim.
Odpowiedz
No także powiem ci ja przez 3 lata nie miałam tyle energii co w tej chwili posprzątam ,ugotuje obiad i jeszcze ciacho upiekę a przez te 3 lata to to wiecznie bieganie po dzieci do szkoły i ugotować obiad nie miałam już siły na nic .A ostatnio to nawet umycie naczyń sprawiało mi trudności.Jestem bardzo ciekawa co z tej szczypty na mnie działa .A jeśli chodzi o nowotwory to jestem w grupie ryzyka bo że strony mamy i taty też były więc fajnie się uchronić .
Odpowiedz
No, jak jesteś w grupie ryzyka to pewnie masz więcej niż 50%, powinnaś sporo robić, by zminimalizować to ryzyko, bo uniknąć się nigdy całkowicie nie uniknie, można tylko zmniejszać.

Z solą jest jakaś czysto teoretyczna możliwość, że zawiera jakiś pierwiastek śladowy, którego akurat mocno Ci brakuje, ale ja stawiam albo na placebo, albo na to, że po prostu masz okresy lepszego i gorszego samopoczucia, jak wszyscy, i akurat zgrało się z solą. Sam się wielokrotnie na takim czymś łapałem, po jakimś suplu było lepiej, ale gdy potem próbowałem jeszcze raz, to nic się nie działo.
Odpowiedz
Zaraz pójdę kupić ten olej przede wszystkim i tak jak mówisz ,będę robić wszystko oby zmniejszyć to ryzyko.

Ja tak sobie dziś usiadłam i myślę policzę ile śpię a ile jestem na nogach.
Szczerze złapałam się za głowę ja śpię 6 Godzin a na nogach jestem 18 i większości to w ciągłym ruchu .
To ja już się wcale nie dziwię ,że ja taka zmęczona jestem .

Chciałam zapytać syn mój ma problem swędzi go skóra a alergolog nie podoba mi się bo ciągle daje coś na sterydach co i tak działa tylko przez chwilę polecił byś mi coś do kapania a nawet smarowania dla 14 latka Smile
Odpowiedz
Wtrącę się. Jeśli swędzenie głowy, to być może mamy do czynienia z łojotokowym zapaleniem skóry.

Polecam:
- szampon z kwasem salicylowym, np. Neutrogena T/Gel
- szampon zawierający dwuprocentowy ketokonazol, np. Nizoral lub siarczek selenu, np. Selsun Blue do stosowania do momentu ustania swędzenia, a potem profilaktycznie raz w tygodniu
- bardzo skuteczne były szampony i mydła zawierające pirytonian cynku, ale zostały wycofane w UE że względu na rzekomą rakotwórczość, choć w USA nadal są dostępne
- na swędzące miejsca na skórze maść Nizoral do ustania swędzenia
- do codziennego używania szampon i płyn do mycia twarzy bez SLS w składzie i najlepiej bez gliceryny, SLA w kładzie może być, bo zwykle nie podrażnia
- w ostateczności są też tabletki zawierające ketokonazol, ale tylko na receptę
Odpowiedz
O super Smile , bardzo dziękuję za informację.
Chodziło mi właśnie o miejsca swędzące ma skórze Wink to ja spróbuję i może w końcu się uda Smile .
Jeszcze raz dziękuję za informację pozdrawiam ?
Odpowiedz
No ja bym zaczął od porządnej diagnozy dlaczego swędzi, bo przyczyn może być milion i co na jedną zadziała, na inną może wręcz zaszkodzić.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości