08-23-2022, 03:03 AM
Jeśli zawsze takie miałeś, to zapewne geny, część osób ma takie wrodzone i wiele z tym nie zrobi. Może omega 3 spróbuj? To jest jakaś szansa, jeśli długo ryb nie jadłeś to może być powód. Cukier też zbadaj dokładniej, bo pojedyncze badanie może przekłamywać, może hemoglobinę glikowaną? Hmm... może cholina? Jeśli miałeś dietę z jej niskim poziomem, ale naprawdę niskim, plus wrodzony problem z jej przyswajaniem i użyciem przez organizm, to może być to, ale to naprawdę mała szansa.
Ciężko tu coś mądrego doradzić, bo jak wykluczy się jakieś ostre niedobory czy bardzo niezdrową dietę, to aż takie wartości zazwyczaj wynikają z wrodzonych cech organizmu, wtedy albo bierze się leki które to siłowo zbiją, albo trzyma naprawdę ostrą dietę.
Jest jeszcze opcja, że to jakaś dziwna choroba która pośrednio wpływa na trójglicerydy, jakieś zaburzenia hormonalne, wrodzone problemy typu akumulacja w wątrobie żelaza czy miedzi, tego typu historie, ale tego raczej przez forum sobie nie zdiagnozujesz.
Ciężko tu coś mądrego doradzić, bo jak wykluczy się jakieś ostre niedobory czy bardzo niezdrową dietę, to aż takie wartości zazwyczaj wynikają z wrodzonych cech organizmu, wtedy albo bierze się leki które to siłowo zbiją, albo trzyma naprawdę ostrą dietę.
Jest jeszcze opcja, że to jakaś dziwna choroba która pośrednio wpływa na trójglicerydy, jakieś zaburzenia hormonalne, wrodzone problemy typu akumulacja w wątrobie żelaza czy miedzi, tego typu historie, ale tego raczej przez forum sobie nie zdiagnozujesz.