This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zawroty głowy i osłabienie.
Z tego wszystkiego co wyczytałam to może to być niedoczynność przytarczyc po tym zabiegu co miałam torbiela wycinanego i do tego występują objawy teżyczkowe.
Ja dopiero po 15 latach od pierwszych objawów doszłam do tego 15 lat straconych bo stwierdzili bez badań że to agrofobia
Odpowiedz
No to zrób próbę, będziesz wiedzieć, czy to objawy tężyczkowe.

Takie rzeczy mogą być od przytarczyc, ale mogą być od wielu innych rzeczy, niskiego poziomu magnezu czy nawet zbyt szybkiego oddychania.
Odpowiedz
Tak też zrobię ale pójdę do rodzinnego lekarza to zobaczymy co tam w niedoborach bo pewnie da na nie , a to co będzie płatne to zrobię sama Smile.
Dziękuję za informację ?
Pozdrawiam
Odpowiedz
No najważniejsza jest diagnoza, medycyna to bardzo skomplikowana rzecz i tu nie ma prostych rozwiązań.

Niby u 90% osób z agorafobią i tężyczką wykrywa się niedobór magnezu, jeśli zrobi się odpowiednie badania (magnez wewnątrzkomórkowy), ale potem okazuje się, że suplementy niewiele pomagają. Jak się dalej przyjrzeć, to takie osoby często mają niski poziom witaminy E i selenu, obie te rzeczy są niezbędne do tego, żeby magnez z diety przeszedł do wnętrza komórki, inaczej przelatuje przez organizm.

Jak pisałem są przypadki, gdy ktoś po prostu za szybko oddycha, usuwa z krwi cały dwutlenek węgla, zmienia się jej odczyn (bo dwutlenek węgla zakwasza) i pojawia się tężyczka.

Są przypadki, gdy ktoś ma skrajnie niski poziom witaminy B1. A czasem w ogóle nie można dojść do tego, skąd biorą się objawy nerwicowe.
Odpowiedz
Hej .
Odstawilam wszystkie witaminy i co możliwe i tylko jem jedzenie.Z rana zaczynam od płatków i później dzień jest mega wczoraj już nawet jechałam autobusem .
Pisze ,bo chciałam bardzo podziękować za pomoc,która mi dawałeś. Chciała bym się również zapytać jaką dietę mógłbyś mi polecić , chciała bym te moje zdrowie utrzymać Smile i dbać onie .
Odpowiedz
Tylko dieta Ornisha została jako tako przebadana i dała zadowalające rezultaty, badania nad innymi dietami albo opierały się na pytaniu ludzi co jedzą, albo nie badali odpowiednich parametrów. To dieta ogólnozdrowotna, a nie konkretnie na nerwicę, jej główne zalety to zmniejszenie niemal do zera ryzyka zawału, cukrzycy i bardzo duże zmniejszenie ryzyka nowotworów.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości