![]() |
|
Suplementy ogólnie - Wersja do druku +- Zdrowiej - forum medycyny naturalnej i alternatywnej (https://zdrowiej.vegie.pl) +-- Dział: Cała reszta (https://zdrowiej.vegie.pl/forumdisplay.php?fid=12) +--- Dział: Suplementy (https://zdrowiej.vegie.pl/forumdisplay.php?fid=16) +--- Wątek: Suplementy ogólnie (/showthread.php?tid=68) |
RE: Suplementy ogólnie - tomakin - 05-28-2021 Nie ma to specjalnie wpływu na terapię, pewnie w czasie treningu wypocisz trochę magnezu, pewnie trochę podciągniesz poziom hormonów stresu, ale nie są to wysokie wartości. RE: Suplementy ogólnie - piotrdr86@gmail.com - 05-29-2021 (05-28-2021, 10:34 PM)tomakin napisał(a): Nie ma to specjalnie wpływu na terapię, pewnie w czasie treningu wypocisz trochę magnezu, pewnie trochę podciągniesz poziom hormonów stresu, ale nie są to wysokie wartości. No i to Mnie Cieszy bo jest to mega odskocznia
RE: Suplementy ogólnie - piotrdr86@gmail.com - 05-29-2021 (05-28-2021, 05:40 PM)tomakin napisał(a): NISKI wapń wewnątrz komórek nerwowych, spowodowany nadmiarem magnezu. Przyczyny mogą też być całkiem inne, ale jak rozważamy wapń i magnez, to taki jest mechanizm. To skoro ja mam wysoki wapń calkowity i zjonizowany z ostatniego badania to możliwe żeby po tygodniu brania magnezu 150 mg zrobił się niski? Czy to ta d3 tak mocno zawyżyła wapń we krwi podczas badania a faktycznie tak dużo go tam nie ma?? (05-28-2021, 05:40 PM)tomakin napisał(a): NISKI wapń wewnątrz komórek nerwowych, spowodowany nadmiarem magnezu. Przyczyny mogą też być całkiem inne, ale jak rozważamy wapń i magnez, to taki jest mechanizm.Czy poprostu brać dalej magnez 2x90 cytrynianu i to się samo z czasem unormuje? RE: Suplementy ogólnie - tomakin - 05-29-2021 tylko doczytaj, ile tam magnezu jest w tej tabletce ogólnie to tak, do tego selen, D3 i może bor w niskich dawkach RE: Suplementy ogólnie - piotrdr86@gmail.com - 05-29-2021 (05-29-2021, 05:46 PM)tomakin napisał(a): tylko doczytaj, ile tam magnezu jest w tej tabletce Tak tak cytrynian w 2 tabletkach 1500 mg w tym magnez 187,5 mg w 2 kapsułkach czyli 93 w jednej. RE: Suplementy ogólnie - tomakin - 05-29-2021 No to tyle bierz, 2 dziennie i obserwuj. Przez pierwszy miesiąc sugeruje się większe dawki, ale to byłyby 3 tabletki, góóóóra 4. Oczywiście wszystko rozbite na porcje w ciągu dnia. RE: Suplementy ogólnie - piotrdr86@gmail.com - 05-30-2021 (05-29-2021, 11:50 PM)tomakin napisał(a): No to tyle bierz, 2 dziennie i obserwuj. Przez pierwszy miesiąc sugeruje się większe dawki, ale to byłyby 3 tabletki, góóóóra 4. Oczywiście wszystko rozbite na porcje w ciągu dnia. A i ogólnie z 3 miesiące Temu miałem robione rozszerzone badania krwi na stany zapalne mocz itp ob crp to lekarz twierdził ze są bardzo dobre narazie ogarnę 2 tablety.robie Sobie też do picia chlorek skoro już go mam. W dawce 50mg do bidonu z cytryna i Sobie popijam w ciągu dnia czy na treningu. RE: Suplementy ogólnie - piotrdr86@gmail.com - 06-08-2021 Przyszedł magnez w erytrocytach 1,82 mmol/L zakres referencyjny 1,65-2,65- RE: Suplementy ogólnie - tomakin - 06-08-2021 Zaskakująco dobry wynik. Jest co prawda tuż nad dolną granicą normy, ale przy takim poziomie NIE powinieneś mieć objawów niedoboru. Możesz spróbować przez kilka miesięcy brać, żeby sprawdzić czy podniesienie do powiedzmy 2,2 zlikwiduje objawy, a możesz szukać przyczyny gdzie indziej. Ciężko tu rozstrzygnąć. RE: Suplementy ogólnie - piotrdr86@gmail.com - 06-08-2021 (06-08-2021, 10:26 AM)tomakin napisał(a): Zaskakująco dobry wynik. Jest co prawda tuż nad dolną granicą normy, ale przy takim poziomie NIE powinieneś mieć objawów niedoboru. Chyba sprobuje podnieść, ponieważ po ponad tygodniu brania magnezu w dawkach 300mg czułem się dużo dużo lepiej.praktycznie całkiem przeszły mi bóle nog i mrowienie łydek itp. W niedzielę zagralem mecz w słońcu i już w poniedziałek znowu miałem mrowienia łydek i tak jakby napięte mięśnie uda głównie w jednej nodze. W sumie przez 2 tygodnie od Badania i była to stopniowa poprawa z dnia na dzień coraz lepiej |