![]() |
|
Szybkie pytania - Wersja do druku +- Zdrowiej - forum medycyny naturalnej i alternatywnej (https://zdrowiej.vegie.pl) +-- Dział: Cała reszta (https://zdrowiej.vegie.pl/forumdisplay.php?fid=12) +--- Dział: Pogaduszki (https://zdrowiej.vegie.pl/forumdisplay.php?fid=13) +--- Wątek: Szybkie pytania (/showthread.php?tid=3) |
RE: Szybkie pytania - tomakin - 12-09-2021 cholera wie, czy zmniejsza, jak zmniejsza to faktycznie lepiej unikać nadmiaru. RE: Szybkie pytania - NICE - 12-11-2021 Na forum piszemy głównie o wysycaniu organizmu ale czy już kilka dni po rozpoczęciu suplementacji np magnezem można zauważyć ogromne rezultaty na skutek zwiększenia jego poziomu we krwi? RE: Szybkie pytania - tomakin - 12-12-2021 nie we krwi, w komórkach nerwowych, owszem, rezultaty potrafią być błyskawiczne, wszystko zależy od tego, jak poważne były niedobory. Może być tak, że zapasy w organizmie są wysokie, ale są problemy z ich metabolizmem, może być tak że są niskie, ale poziom w komórkach nerwowych jest dobry. Ogólnie z magnezem są sprzeczne wyniki badań, według niektórych niedobór uzupełnia się błyskawicznie, według innych długimi miesiącami. Ale bez wątpienia można poczuć bardzo dużą ulgę nawet nie po kilku dniach, ale po kilkunastu minutach jeśli magnez jest podawany kroplówką. RE: Szybkie pytania - NICE - 12-13-2021 Czy Konfederacja to ultymatywna partia chłopskiego rozumu dla ułomków? RE: Szybkie pytania - tomakin - 12-13-2021 taaaaaak RE: Szybkie pytania - NICE - 12-14-2021 Jak nazywają się małe latające robaczki które wychodzą w nocy i gryzą mnie po rękach powodując swędzące małe punkty? RE: Szybkie pytania - tomakin - 12-14-2021 jesteś pewien, że pluskwy latają? RE: Szybkie pytania - NICE - 12-14-2021 Czy istnieje szur który jest inteligentny oraz nie ma problemów z nawiązywaniem kontaktów z ludźmi? Czy szuryzm nie bierze się z podejrzliwości wobec innych ludzi połączonej z brakiem wiedzy o świecie? Interesuje mnie to, bo dopóki siedziałem sam w domu z fobią społeczną, to też myślałem, że wszyscy politycy ze wszystkich partii są na pewno w jakimś wspólnym spisku, nie odróżniałem ich od siebie. Rok rozmawiania z ludźmi i kompletnie się zmieniłem. Czy brak wiedzy zawsze idzie w parze z podejrzliwością? Najwięcej zgonów z powodu covid jest w UK w tych regionach gdzie jest największe poparcie dla Brexitu. Czyli brak wiedzy + podejrzliwość. RE: Szybkie pytania - tomakin - 12-14-2021 Z moich osobistych doświadczeń, szury to osoby, które zawsze walczą. W tym z np mężem, bo zawsze znajdzie się powód do oskarżania. Znam dwie szurnięte laski i obie mają całkowicie rozwalone życie osobiste przez ciągłe kłótnie i walkę o wszystko. Sam byłe nieznośny gdy miałem w swoim życiu etap ciężkiego szurania, chyba mi się już trochę odmieniło. RE: Szybkie pytania - neko1witek - 12-15-2021 (12-14-2021, 06:15 PM)NICE napisał(a): Czy istnieje szur który jest inteligentny oraz nie ma problemów z nawiązywaniem kontaktów z ludźmi? Czy szuryzm nie bierze się z podejrzliwości wobec innych ludzi połączonej z brakiem wiedzy o świecie? Interesuje mnie to, bo dopóki siedziałem sam w domu z fobią społeczną, to też myślałem, że wszyscy politycy ze wszystkich partii są na pewno w jakimś wspólnym spisku, nie odróżniałem ich od siebie. Rok rozmawiania z ludźmi i kompletnie się zmieniłem. Czy brak wiedzy zawsze idzie w parze z podejrzliwością? Najwięcej zgonów z powodu covid jest w UK w tych regionach gdzie jest największe poparcie dla Brexitu. Czyli brak wiedzy + podejrzliwość. Nie sądzę, żeby to była prawda. Większość Brytyjczyków jest bardzo wyluzowana i otwarta. Mają w dupie co kto o nich myśli i chodzą w szlafroku po ulicy. Dresy to normalność. Mają w dupie czy są otyli i uśmiechają się do siebie na ulicach. Kocham ten kraj za to nastawienie do życia. A co do zgonów w UK, to statystycznie najwięcej umiera czarnych i "ciapatych" (przepraszam za określenie, ale specjalnie nie używam określenie Azjatów, bo dla mnie Azjaci to żółci, a tutaj chodzi o Indie, Pakistany itd.) Oni pewnie też mniej dbają o czystość i mają w dupie szczepienia. Dodatkowo ogromna większość Indyjczyków i nim podobnych to cukrzyca i otyłość. Sumując, rejony największych zachorowań to nie szuryzm i podejrzliwość, ale genetyka, to regiony w których żyje najwięcej tych "gorszych" narodowości. |