![]() |
|
Blog treningowy o wszystkim i o niczym - Wersja do druku +- Zdrowiej - forum medycyny naturalnej i alternatywnej (https://zdrowiej.vegie.pl) +-- Dział: Cała reszta (https://zdrowiej.vegie.pl/forumdisplay.php?fid=12) +--- Dział: Pogaduszki (https://zdrowiej.vegie.pl/forumdisplay.php?fid=13) +--- Wątek: Blog treningowy o wszystkim i o niczym (/showthread.php?tid=375) |
RE: Blog treningowy o wszystkim i o niczym - yugon - 06-01-2025 Nawet po 2 g kreatyny migrena nadal występuje, choć dziwne, że po kawie to zanika... RE: Blog treningowy o wszystkim i o niczym - tomakin - 06-01-2025 W końcu się unormuje, może trochę soli więcej zjedz, w sensie coś słonego, tylko nie jakieś kosmiczne ilości. RE: Blog treningowy o wszystkim i o niczym - yugon - 06-02-2025 Mogą być solone paluszki? Dzisiaj 8 serii 57,5 kg, tak z 3 x jeszcze się zrobi ten trening i wskakuje na 60 kg
RE: Blog treningowy o wszystkim i o niczym - tomakin - 06-02-2025 mogą, chodzi o lekkie podniesienie ciśnienia, bo to jego spadek może powodować migrenę RE: Blog treningowy o wszystkim i o niczym - neko1witek - 06-02-2025 (06-02-2025, 06:20 PM)tomakin napisał(a): mogą, chodzi o lekkie podniesienie ciśnienia, bo to jego spadek może powodować migrenę Zawsze myślałem, że nawodnienie podnosi ciśnienie, a nie go obniża. Jak zacząłem brać kreatynę, to czułem się gorzej i myślałem, że to poprzez zwiększenie wody w organizmie, bo niby przy nadciśnieniu dostajesz środki moczopędne, aby pozbyć się wody z ciała. Więc w sumie teraz się pogubiłem :-) RE: Blog treningowy o wszystkim i o niczym - tomakin - 06-02-2025 Kreatyna przenosi wodę do mięśni, ale w efekcie spada jej poziom w układzie krwionośnym, stąd niedociśnienie. Taki jest (chyba) mechanizm migreny po niej. RE: Blog treningowy o wszystkim i o niczym - yugon - 06-03-2025 Co by tłumaczyło dlaczego po kawie migrena znika, jest w tym logika. RE: Blog treningowy o wszystkim i o niczym - yugon - 06-03-2025 Glicyna mi się skończyła, zamówiłem nową, 120 zł prawie za 1 kg, jutro powinna dojść. Olej z wiesiołka też, jutro przejdę się do Auchan po 2 butelki nowego, bo dzisiaj pogoda niepewna, a to prawie 8 km w jedną stronę.. Wychodzi na to, że glicyny wrąbałem już przez swoje życie 2 kg, licząc dawki po 3 gramy dziennie, ale różnie z tą systematycznością bywało. To mój ulubiony suplement, nie mówię, że najzdrowszy ![]() Treningowo dzisiaj w planach biceps, triceps, barki i przysiady ze sztangą, potem opiszę jak to wszystko wyszło.. btw. Tomakin - chyba kiedyś pisałeś, że siemię lniane redukuje ryzyko raka prostaty niemal do 0, chyba przez lignany? Wróciłem na dobre do bananów z siemieniem, bonus do nastroju zdecydowanie zauważalny. RE: Blog treningowy o wszystkim i o niczym - tomakin - 06-03-2025 Nie no, nie ma tak, że jedna rzecz redukuje do zera, ale bardzo mocno wpływają. Glicyny nie jem ostatnio w ogóle, może powinienem przed snem, może to jeszcze bardziej go wyreguluje? RE: Blog treningowy o wszystkim i o niczym - yugon - 06-03-2025 Glicyna na sen najlepsza, ale nie chce się powtarzać. Wiele razy pisałeś, że po glicynie miałeś dobry sen, więc po prostu nie widzę powodu dlaczego nie bierzesz jej codziennie. Obecnie 2 serie na biceps i triceps po 13,75 kg i barki 8 serii po 7,5 kg zrobione, do przysiadów czekam na ojca, aż z pracy wróci, bo trochę boję się sam wykonywać to ćwiczenie bez asekuracji.. |