![]() |
|
Stwierdzona schizofrenia paranoidalna, okresowo AZS, lęki - Wersja do druku +- Zdrowiej - forum medycyny naturalnej i alternatywnej (https://zdrowiej.vegie.pl) +-- Dział: Schorzenia i przypadłości (https://zdrowiej.vegie.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Depresja, nerwica etc (https://zdrowiej.vegie.pl/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: Stwierdzona schizofrenia paranoidalna, okresowo AZS, lęki (/showthread.php?tid=121) |
RE: Stwierdzona schizofrenia paranoidalna, okresowo AZS, lęki - tomakin - 05-29-2021 czort wie, musiałbym o tym poczytać najpierw RE: Stwierdzona schizofrenia paranoidalna, okresowo AZS, lęki - Pytacz - 05-30-2021 Jak czegoś się doczytasz, to pisz! RE: Stwierdzona schizofrenia paranoidalna, okresowo AZS, lęki - Pytacz - 06-01-2021 Znalazłem protokół, który sam stosował Dr Hoffer, psychiatra zajmujący się skuteczną terapią dużymi dawkami niacyny osób z diagnozą schizofrenii: link. Cytat: napisał(a): +twoje: tomakin: napisał(a):- glicyna, nawet 5 gramów dziennie przed snem[url=http://naturalneleczenie.com.pl/2018/02/15/uzupelnianie-cynku/][/url] Z tego co jeszcze znalazłem, to dawki niacyny u osób ze stwierdzoną przez lekarzy schizofrenią, zaczynał od 3000mg, stopniowo zwiększając (np. co tydzień o 100mg) do 18000mg. Ważna jest przy kuracji suplementacja witaminy C, by uniknąć efektu flush. Z diety to należy nie jeść:
Dziękuję i pozdrawiam! RE: Stwierdzona schizofrenia paranoidalna, okresowo AZS, lęki - tomakin - 06-01-2021 O terapię wymyśloną przez kogoś innego pytaj tego kogoś, skąd mam wiedzieć, co ON miał na myśli? Tak na oko, magnezu jest za dużo i sraczki od tego dostaniesz, selen po kilku miesiącach wywoła zatrucie, a niacyna w takich dawkach rozwali wątrobę. Przygotuj się też na bezsenność od kwasu foliowego. RE: Stwierdzona schizofrenia paranoidalna, okresowo AZS, lęki - Pytacz - 06-01-2021 (06-01-2021, 07:51 PM)tomakin napisał(a): O terapię wymyśloną przez kogoś innego pytaj tego kogoś, skąd mam wiedzieć, co ON miał na myśli? Nie mógłbyś tego zoptymalizować? Ja nie mam żadnej wiedzy w tej kwestii, ale jeśli tak, to czekam na twoją propozycję. RE: Stwierdzona schizofrenia paranoidalna, okresowo AZS, lęki - tomakin - 06-01-2021 Kurcze, to trochę jakbyś poszedł do lekarza, który nie wierzy we wróżki i spytał, ile powinno się pyłku wróżkowego sypać, żeby umieć latać, bo gdzieś wyczytałeś że jeden żołędziowy czepek, ale nie jesteś pewien i czy mógłby zoptymalizować. To tamten gość uważa że to działa i jego pytaj, ile brać żeby zadziałało. RE: Stwierdzona schizofrenia paranoidalna, okresowo AZS, lęki - Pytacz - 06-02-2021 Nie ma badań na temat tego, że niacyna pomaga? Spotkałem się z wieloma opiniami osób, że w jakimś stopniu chociaż pomogła. W małych dawkach przecież nie zaszkodzi, a może przynieść korzyści. RE: Stwierdzona schizofrenia paranoidalna, okresowo AZS, lęki - tomakin - 06-03-2021 małe dawki to jedno, 3 gramy dziennie to drugie. To jest 200 razy powyżej dobowego zapotrzebowania. Kup sobie zwykłą niacynę (nie bezflushową), tabletki 500 mg, taką tabletkę podziel na trzy porcje i wtedy bierz 3 razy dziennie, tak żeby w sumie 1 tabletka 500 mg dziennie wyszła. Takie coś jest całkowicie bezpieczne, tylko bezflushowa powodowała uszkodzenie wątroby. I uważaj na efekt flush, może być dość niemiły i zaskakujący u schizofreników, oni to mają nasilone, może na początek jeszcze bardziej podziel tabletkę. RE: Stwierdzona schizofrenia paranoidalna, okresowo AZS, lęki - Pytacz - 06-03-2021 Podałeś cynk, ale nie podałeś jaką dawkę. Ile magnezu na początek? Czy to prawda, że jakaś forma kwasu foliowego jest toksyczna? Nie pamiętam jaka, ktoś mówił o tym. Będąc dzieckiem byłem alergikiem, teraz też okresowo mam AZS na rękach i dłoniach: tzn. np. przez parę miesięcy, aż zaleczę i nie rozdrapię. Nie stosuje sterydów, tylko naturalnymi olejami/masłami natłuszczam. Wyszło uczulenie na pleśni i roztocze bodajże (jeżeli ma to jakieś znaczenie). Taka, która nie będzie non-flush, będzię zwykłą flushową? edit: napisane, że może powodować zaczerwienienie skóry u osób wrażliwych, czyli pewnie flushowa. Masz gdzieś wątek, bo czytałem w wielu twoich artykułach, jak zrobić samemu budżetowe suplementy z allegro, typu z cynk z siarczanu cynku? itd. RE: Stwierdzona schizofrenia paranoidalna, okresowo AZS, lęki - TakNie - 06-03-2021 Siarczan cynku siedmiowodny miał tam coś 230 mg jonów/gram, Tomakin coś tam korygował w sprawie bezwodny, czy coś. Siarczan miedzi ma około 250mg jonów/gram Co tej fajnej schizofreni nie możesz do czegoś wykorzystać? Kiedyś z kolegą rozmawiałem, on mówił, że ma znajomka który gada o różnych abstrakcyjnych rzeczach, np. co gdyby umieścić unoszący się śmigłowiec w poruszającym się autobusie, zaczęliśmy się zastanawiać co by się stało Tak silną masz fazę, że nie możesz tego jakoś wykorzystać? |