Zdrowiej - forum medycyny naturalnej i alternatywnej
Szybkie pytania - Wersja do druku

+- Zdrowiej - forum medycyny naturalnej i alternatywnej (https://zdrowiej.vegie.pl)
+-- Dział: Cała reszta (https://zdrowiej.vegie.pl/forumdisplay.php?fid=12)
+--- Dział: Pogaduszki (https://zdrowiej.vegie.pl/forumdisplay.php?fid=13)
+--- Wątek: Szybkie pytania (/showthread.php?tid=3)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

RE: Szybkie pytania - Temper - 03-23-2023

Faktycznie na Allegro widzę tabletki. Kiedyś brałem w proszku, to ciężko to było przełknąć nawet gdy dodałem tylko jedną łyżeczkę do szejka. Jakbym muł z dna jeziora zjadał.

RE: Szybkie pytania - tomakin - 03-24-2023

Spirulina ma całkiem fajne badania, niby potwierdzające jej działanie, ale jak się w nie wczytasz, to wychodzi, że zazwyczaj testowali w jakiejś niedożywionej dziurze w Afryce czy innej rosji, gdzie ludzie psy z głodu jedzą i każda dodatkowa porcja jedzenia wykaże super hiper działanie poprawiające stan zdrowia.

Nie mówię, że na pewno nie działa, ale trzeba patrzeć na wyniki z odpowiedniej perspektywy.

Kurcze mam jeszcze w szafie słoik tych tabletek, ile to już... z 10 lat tam leży.

A, pamiętaj, że to musi być ze 20 gramów dziennie, żeby były jakieś widoczne efekty, już nie pamiętam ile w tych badaniach stosowali ale jakoś tego rzędu.

RE: Szybkie pytania - tomakin - 03-27-2023

Jeśli zrobisz na nim wszystko, co chcesz zrobić, to chyba dobry... mi wyciąg przydałby się do jednej jedynej rzeczy, mięśnie pleców, czyli ruch z góry na dół zaczynając od poziomu oczu. Plecy dość ciężko izolować, prawie zawsze jest tam zaangażowany biceps, a jeśli jest mocniejszy, to sam robi całą robotę. Jedyna naprawdę dobra i wygodna izolacja to ruch prostą ręką w dół, takie odwrotne heilowanie.

RE: Szybkie pytania - Nawaphon - 05-26-2023

Z BCAA w końcu (z powodów finansowych) zrezygnowałem, ale biorąc 5 gram kreatyny (Nawet nie każdy dzień) rano i 5 gram kolagenu wieczorem czuję się jak na dopingu. Trenuję prawie codziennie, uczucia zmęczenia brak, dokładam obciążenia z treningu na trening - i jeszcze bardzo dobrze śpię (Chociaż budzę się z uczuciem depresji, dlatego też pytałem ostatnio o serotoninę. Po śniadaniu przechodzi).
Jednak jest różnica, przynajmniej przy nisko-białkowej diecie (Głównie) wegańskiej.

RE: Szybkie pytania - tomakin - 05-26-2023

No kreatyna to wyczepista rzecz, jeśli chodzi o energię, ale nie przez jej działanie na mięśnie, tylko na mózg. Jeden ze skuteczniejszych nootropów.

RE: Szybkie pytania - Krwawnik - 07-19-2023

NAC przeterminowane 1,5 roku. Brać? Czysty proszek.

RE: Szybkie pytania - tomakin - 07-19-2023

jak nie śmierdzi... ja mam suple czasem 10 lat przeterminowane

RE: Szybkie pytania - Krwawnik - 07-25-2023

A glicyna się przeterminowuje?

RE: Szybkie pytania - tomakin - 07-25-2023

Mam jedną niemal pełnoletnią już i dalej się chyba nadaje do jedzenia. Dużo zależy od tego, jak było przechowywane, a najlepiej powąchać.

RE: Szybkie pytania - Nawaphon - 08-17-2023

[Obrazek: https://i.ibb.co/7K765KS/WIN-20230817-16-03-48-Pro.jpg]

Mam parę zbędnych rzeczy.
- ALA od NOW (Z Witaminą C i E) - około 50 tabletek (Ważne do 11.2024). 
- E-400 of Now (Complex Tokoferoli) - około 60 tabletek (Ważne do 2026)
 +Serum i Toner ALA BHA PHA - 30 days miracle z zieloną herbatą (Prawie pełne).

Mam problemy z trądzikiem, więc eksperymentuję z różnymi rzeczami, ale niektóre mnie osobiście szkodzą. Z jakichś powodów witamina E, jak i w ogóle wszystkie kosmetyki do zewnętrznego stosowania, tylko pogarszają sprawę.
 Mnie to się już nie przyda, ale jakby ktoś chciał - mogę wysłać za darmo. Nie lubię marnować rzeczy, czy to jedzenia czy suplementów - więc jeśli nie oddam to pewnie w końcu to niepotrzebnie to wszystko zużyje ). A tak ktoś inny może mieć z tego rzeczywisty pożytek.
 Jakby co dajcie znać, chociaż lepiej jakiś stały forumowicz (I nie Muniesław, bo jeszcze kiedyś mu podpadnę a nie chce, żeby mi spalił dom albo gównem obrzucił - sorry Big Grin ) . Mogę oddać - chociaż pewnie wyślę gdzieś dopiero we wrześniu (i tak pewnie lepiej, nie w takich upałach).