Na tym forum można dyskutować o naturalnych metodach wspomagania leczenia wszelkiego rodzaju schorzeń i przypadłości, łącznie z rakiem czy AIDS.
Rejestracja / Register  Zaloguj / Login  Galeria  Czat  Mapa Google  
Szukaj Użytkownicy 




Portal partnerski: Dołącz do Vivy, ratuj zwierzęta, promuj wegetarianizm - nie zwlekaj!



Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Potęznie napady zmęczenia i otępienie
Autor Wiadomość
htr7

Dołączył: 21 Lis 2019
Posty: 3
Wysłany: 2019-11-21, 14:13    Potęznie napady zmęczenia i otępienie

Od czerwca 2019 mam takie dolegliwości. Nigdy wcześniej się tak nie czułem.

• Nagłe poczucie "ściągania w dół" w głowie lub klatce piersiowej, przez które muszę się położyć
• Po takim położeniu, zasypiam na kilka godzin i budzę się z podobnym "zwarzywieniem" jak niżej, które trwa kilkanaście minut, jest to wtedy bardzo intensywne
• Podobnie, tuż po powrocie do domu po całym dniu, nagła, potężna fala zmęczenia
• Takie same ataki zmęczenia, ściągania po posiłku. Nie mogę zjeść za dużo - mdli mnie i uderza fala
• "Pustka" w głowie, "zwarzywienie", "wyłączenie" mózgu i tylko podstawowa świadomość (nie wiem co się dzieje dookoła i tracę poczucie bycia)
• Upośledzenie koncentracji, rozumowania, wnioskowania - to i pustka dotyka mnie przez wiele godzin w ciągu dnia
• Apatia, anhedonia - unikam aktywności, żeby ominąć zmęczenie, to zaczyna mieć poważne konsewkencje
• Bardzo silne nagłe napady głodu
• Świerzbienie, mrowienie w mięśniach nóg, poczucie duszności po nocnym śnie.

Lekarz zlecił kilka badań krwi, takie są aktualne wyniki:

Glukoza 77 mg/dl (70 - 99)
Amylaza 49 U/l (25 - 125)
Żelazo 92 µg/dl (65 - 175)
ALT 32 U/l (0 - 55)
TSH 1,1141 µIU/ml (0,35 - 4,94)

Morfologia:
leukocyty 5,70 tys/µl (4,23 - 9,07)
erytrocyty 5,12 mln/µl (4,63 - 6,08)
hemoglobina 16,2 g/dl (13,7 - 17,5)
hematokryt 46,1 % (40,1 - 51)
MCV 90,0 fl (79 - 92,2)
MCH 31,6 pg (25,7 - 32,2)
MCHC 35,1 g/dl (32,3 - 36,5)
płytki krwi 215 tys/µl (150 - 400)
RDW-CV 12,6 % (11,6 - 14,4)
PDW 13,9 fl (9,8 - 16,1)
MPV 11,1 fl (9,4 - 12,6)
P-LCR 33,9 % (19,2 - 47)
neutrofile % 51,00 % (40 - 80)
limfocyty % 39,30 % (20 - 40)
monocyty % 8,40 % (2 - 10)
bazofile % 0,20 % (0 - 2)
neutrofile # 2,91 tys/µl (2 - 7)
limfocyty # 2,24 tys/µl (1 - 3)
monocyty # 0,48 tys/µl (0,2 - 1)
bazofile # 0,01 tys/µl (0,02 - 0,1)
gran. kwasochłonne # 0,06 tys/µl (0,02 - 0,5)
gran. kwasochłonne % 1,10 % (1 - 6)

Dotychczas taki obraz trybu życia:
• jedzenie wegańskie: kasze, zboża po kalorie, trochę owoców i warzyw (czasem jem duże ilości słodyczy)
• B12 5000mcg co 2-3 dni
• cynk 27mg
• selen 200mg
• sól jodowana w kuchni
• praca siedząca przy komputerze, nie ruszam się za bardzo
• płeć mężczyzna, wiek 24, rasa biała, od strony ojca długowieczność w rodzinie, matki chorobliwie: rak, tarczyca

I otóż to. Ostatnio wziąłem się za jakieś działania - naczytałem się blogów naturalneleczenie.com.pl i tego forum, zrobiłem sobie z tego listę suplementów do spróbowania poprawienia sytuacji. Tak na prawdę wygrzebałem wszystko co możliwe co było w kontekście poprawy podobnych objawów:

• jodek potasu 150mcg
• chlorek litu 10mg
• chrom 400mcg
• witamina D3 4000IU
• EPA 2000mg
• lecytyna słonecznikowa 20g
• monofosforan urydyny 250mg
• miłorząb japoński (ile tego?)
• n-acetyl cysteina 1g
• miedź 4mg, cynk 27mg na zmianę
• inozytol 20g
• MSM 2g
• olej z wiesiołka 20ml
• B complex 500%

Na podstawie badań przeciw stresowi i depresji (też mózgowe objawy) zacząłem próbować też:
• jogging 45 min / 3x w tygodniu
• medytacja vipessana (powinno się 3x dziennie, na razie mam siłę tylko na 1)

Teraz tylko prośba / pytanie. Oczywiście jestem zdesperowany do poprawy swojej sytuacji, lecz zanim kupię szafę suplementów proszę o poradę jak to wszystko łączyć ze sobą, co priorytetyzować, czy jest sens uderzyć wszystkim naraz? Co może nie współgrać z czymś innym? Od czego zacząć?

To coś naprawdę zaczyna mieszać mi w życiu. Będę szczerze wdzięczny za każdą pomocną odpowiedź, a widzę że dużo osób tutaj znalazło sposób na wyleczenie.
 
     
tomakin
Administrator


Dołączył: 03 Lut 2007
Posty: 15561
Wysłany: 2019-11-24, 03:44    

Od złej strony podchodzisz. Suplementy są po to, żeby wzmocnić organizm, uniknąć chorób w przyszłości, a także żeby zlikwidować objawy niedoboru, jeśli takowe się pojawią.

Takie coś, co opisujesz, na pewno NIE jest wywołane żadnym niedoborem. To wygląda na chorobę, nie wiadomo, jaką, mamy za mało badań i za mało danych.

Zrób jakieś porządne badania serca, zrób porządne badania w kierunku cukrzycy - krzywa insulinowa, może badanie ciśnienia krwi przez 24 godziny. Lekarz będzie wiedział, co wykonać i w jakiej kolejności. Do supli wróć, jak już będzie postawiona diagnoza i będziemy wiedzieli, na czym stoimy.
_________________
Pomogłem? Kliknij i też coś zrób dla innych!

http://zdrowiej.vegie.pl/viewtopic.php?t=5093
 
     
htr7

Dołączył: 21 Lis 2019
Posty: 3
Wysłany: 2019-12-17, 20:21    

Brałem 400mcg chromu przez ~2 tygodnie i znikło w 100%.
 
     
zmeczony 

Dołączył: 18 Gru 2019
Posty: 1
Wysłany: 2019-12-18, 17:33    

jaki to był dokładnie chrom? jakiej firmy?
 
     
htr7

Dołączył: 21 Lis 2019
Posty: 3
Wysłany: 2019-12-25, 12:50    

Cześć

Kupiłem 5 gram czystego chlorku chromu (III) [CrCl3] na allegro i potem rozpuściłem 0.5g w 400ml wody (odważając wagą z dokładnością do 0.01g). Odmierzam strzykawką 1ml i mam w tym 410mg samego chromu. Płyn wychodzi tak bardzo lekko niebiesko-zielony. Zrobiłem to dlatego, bo nie mogłem znaleźć suplementu z dużą dawką, w aptece też nie mieli. Tak to policzyłem:

(masa atomowa)
158.36 CrCl3
51.9961 Cr
35.45 Cl

32.8% CrCl3 to Chrom
500mg (0.5g) CrCl3 w 400ml wody -> 0.410mg Chromu w 1 ml płynu

Tylko nie wiem czy nie za dużo się je wtedy chloru. Mi nic nie było

Informacje te co wyżej podaję tylko dla celów informacyjnych, nie namawiam do jedzenia żadnych proszków.
 
     
tomakin
Administrator


Dołączył: 03 Lut 2007
Posty: 15561
Wysłany: 2019-12-25, 13:18    

Ooooo, jest chlorek chromu do kupienia na allegro?

Jakby ktoś chciał w takie coś się bawić, najważniejsza informacja, chrom MUSI być trójwartościowy (III).

@OP - miałeś prawdopodobnie hipoglikemię, teraz pomógł chrom, ale zastanów się nad swoim trybem życia, zanim to przejdzie w cukrzycę, gdzie chrom już nie pomoże. Inna sprawa, czy tak silne objawy hipoglikemii jak opisujesz mogły być wywołane po prostu niedoborem, czy może są objawem jakiejś poważniejszej choroby, a chrom po prostu ten objaw zamaskował?
_________________
Pomogłem? Kliknij i też coś zrób dla innych!

http://zdrowiej.vegie.pl/viewtopic.php?t=5093
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: