Na tym forum można dyskutować o naturalnych metodach wspomagania leczenia wszelkiego rodzaju schorzeń i przypadłości, łącznie z rakiem czy AIDS.
Rejestracja / Register  Zaloguj / Login  Galeria  Czat  Mapa Google  
Szukaj Użytkownicy 




Portal partnerski: Dołącz do Vivy, ratuj zwierzęta, promuj wegetarianizm - nie zwlekaj!



Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
hcv
Autor Wiadomość
Litt

Dołączył: 08 Kwi 2014
Posty: 26
Wysłany: 2014-04-29, 17:05    

Hej, z pozostałych wyników mam wszystko ok poza urobilinogenem w moczu, który wynosił 16.
Zrobiono mi badania jakościowe wirusa i czekam ok. 3 tygodni na wynik, badan ilościowych niestety nie zlecono mi niestety badań ilościowych, wiec muszę zrobic je prywatnie.
PozdrawiaM
 
     
tomakin
Administrator


Dołączył: 03 Lut 2007
Posty: 15433
Wysłany: 2014-04-29, 22:23    

Badanie ilościowe to chyba jedyny wskaźnik pozwalający sprawdzic, czy i w jakim stopniu terapia działa. Robienie jej bez tego to trochę strzał w ciemno.
_________________
Pomogłem? Kliknij i też coś zrób dla innych!

http://zdrowiej.vegie.pl/viewtopic.php?t=5093
 
     
Litt

Dołączył: 08 Kwi 2014
Posty: 26
Wysłany: 2014-05-01, 21:42    

Witaj, odebrałam pozostałe wyniki:
Alat - 11.7 U/I
GGTP - 9.9 IU/I
Bilirubina - 0,65 mg/dl
Amylaza -53.9 IU/I
Aminitrasferaza asparaginowa 22.0 IU/I
Sód - 141.7 mmol/I
Potas - 4.23 mmol/I
Kreatynina -0.536 mg/dl
Mocznik - 25.7 mg/dl
Glukoza -81.6 mg/dl
INR - 1.147
Czas protrombinowy - 12.653
monocyty - 17.70 (za dużo)
limfocyty -46.3 (za dużo)
neutrocyty - 33.7 (za mało)
WBC - 3.61 K/uL (za mało)
Czy masz jakie sugestie dot. terapii w zwiazku z tymi wynikami, test na ilosc kopii wirusa mam w następnym tygodniu.
Dziękuję Ci i pozdrawiaM
 
     
tomakin
Administrator


Dołączył: 03 Lut 2007
Posty: 15433
Wysłany: 2014-05-02, 00:38    

tak na oko (nie znam norm na pamięć) wyniki masz doskonałe. nie licząc tego rozjazdu w białych krwinkach - nie przechodziłaś niedawno grypy czy czegoś?

zanim zaczniesz terapię, warto znać jakikolwiek wskaźnik, którym można będzie ocenić, czy przynosi ona efekty - w tym wypadku mogłaby to być ilość kopii wirusa.
_________________
Pomogłem? Kliknij i też coś zrób dla innych!

http://zdrowiej.vegie.pl/viewtopic.php?t=5093
 
     
Litt

Dołączył: 08 Kwi 2014
Posty: 26
Wysłany: 2014-05-03, 18:00    

Hej, Dziekuje. Mialam problem z zatokami na poczatku marca.
Ale to by sie jakos dlugo utrzymywalo, moze to wirus obniza mi odpornosc. Zastanawialam sie czy jakies konkretne produkty moga podniesc ilodc neurocytow. Pozdrawiam serdecznieM
 
     
tomakin
Administrator


Dołączył: 03 Lut 2007
Posty: 15433
Wysłany: 2014-05-03, 18:51    

zależy, czy spadł z powodu niedawnej infekcji, czy z powodu niedoborów. Ogólnie nie ma "produktu podnoszącego leukocyty", są niedobory pokarmowe przez które ten poziom spada - wtedy ich uzupełnienie podniesie wyniki, ale u człowieka bez niedoborów - nie da to żadnego efektu.
_________________
Pomogłem? Kliknij i też coś zrób dla innych!

http://zdrowiej.vegie.pl/viewtopic.php?t=5093
 
     
Litt

Dołączył: 08 Kwi 2014
Posty: 26
Wysłany: 2014-05-22, 17:29    

Witam,
Badanie wiremii mam w czerwcu, nie zrobie go prywatnie bo jest za drogie.
Stosuje dietę ( bez mięsa, bez cukru, bez glutenu, bez kawy i ciemnej herbaty), jem, warzywa, owoce, kasze i strączkowe, pije czystek, zielona herbatę, zioła.
Suplementy wszystkie z zalecanych poza tymi z grupy B, bo jeszcze ich nie kupiłam, zamiast mam suftin, k2 nie znalazłam ani lecytyny sojowej, jem po prostu Eko soje.
Od tego czasu czuje sie duzo lepiej, moge duzo chodzić bez bólu w nogach, po wejściu na pierwsze piętro nie dostaje zadyszki. Mam wrażenie ze moja tolerancja na wysiłek, która generalnie przy wzw c jest niska, poprawiła sie znacznie, mam więcej energii i nie muszę sie dobudzac rano, wstaje wypoczęta.
Nie doskwiera mi od 3 miesięcy ból menstruacyjny, wcześniej musiałam zażyć mimimum 1 tabletkę przeciwbólowa. Jako miły extras - schudłam :)
Czuje sie szczęśliwa ( az albo tak po prostu) i pewna, ze bede (juz jestem?) zdrowa i chciałabym podziękować Ci za rady i za zainspirowanie mnie do zmiany.
I zapytać o jedna kwestie of kilku lat pierwsze słońce sprawia ze swędzi mnie skóra i dostaje czerwonych plam na ciele. Mija wieczorem, jak wyjdę rano mam to znowu. Po kilku tygodniach mija i nie mam problemu wychodząc na słońce, jakiś pomysl?
Pozdrawiam :)
Przepraszam za ewentualne literówki, pisze z telefonu.
 
     
tomakin
Administrator


Dołączył: 03 Lut 2007
Posty: 15433
Wysłany: 2014-05-22, 18:14    

pojęcia nie mam, skąd ta "alergia na słońce", ale słońca tak czy tak nie wolno unikać.

Fajnie, że Ci się poprawia, szkoda, że nie będziemy mogli tej poprawy "zmierzyć" - sporo osób chciałoby sie pewnie dowiedzieć, jaka jest skuteczność tej terapii, a bez wyniku badania wszystko jest "na słowo".
_________________
Pomogłem? Kliknij i też coś zrób dla innych!

http://zdrowiej.vegie.pl/viewtopic.php?t=5093
 
     
Litt

Dołączył: 08 Kwi 2014
Posty: 26
Wysłany: 2014-06-27, 10:50    

Witaj,

mały update: genotyp wirusa 1.
Fibroskan wykonany w innej placówce w związku z biopsją wykazał brak stłuszczenia oraz brak zwłóknienia F0 (poprzedni fibroskan wskazywał F0/F1), albo to kwestia kalibracji maszyny, interpretacji wyniku przez lekarza, albo faktycznie poprawy stanu, narazie cieszy i tak :) czekając na wynik biopsji.
Natomiast przy każdej morfologii mam poniżej normy neurocyty, WBC, oraz bardzo wysoko monocyty chociaż i takl są trochę lepsze, robiłam je kilka razy, poniżej zestawienie pierwszego i ostatniego wyniku.

koniec kwietnia -
za malo
NEU 1. 22 K/uL L
WBC - 3.61 K/uL L
% neutrocytow - 33.7 L

za duzo
% monocytow - 17.70 H
% limfocytow 46.3 H
% monocytów 17.70 H


koniec czerwca -
za malo
Neu - 1.77 K/uL L
WBC - 3.72 L
% neutrocytow - 47.7 L (ale prawie norma :)
% limfocytów w normie
% monocytów -17.20 H

Lekarze interpretują te wyniki, że wirus u części pacjentów obniża odporność. No ale widać poprawę, zastanawiam tylko czy mogę to jeszcze bardzie wspomóc? W następnym tygodniu zamierzam zrobić profilaktycznie próby wątrobowe i mocz.

PozdrawiaM
 
     
tomakin
Administrator


Dołączył: 03 Lut 2007
Posty: 15433
Wysłany: 2014-06-27, 14:53    

Oczywiście, że możesz wspomóc

wypisz wszystkie suple które bierzesz oraz dietę, jaką masz, wykalibrujemy to jakoś

aha, daj też zdjęcia paznokci bez lakieru w dużej rozdzielczości - wystarczy jedna ręka bez kciuka

zrób też badania cholesterolu z rozbiciem na frakcje, jeśli nie miałaś robionego
_________________
Pomogłem? Kliknij i też coś zrób dla innych!

http://zdrowiej.vegie.pl/viewtopic.php?t=5093
 
     
Litt

Dołączył: 08 Kwi 2014
Posty: 26
Wysłany: 2014-06-28, 21:24    

Wspaniale, to zbiorę to wszystko w jednej wiadomości i wyślę w przeciągu kolejnego tygodnia.
Pozdrawiam:)
 
     
Litt

Dołączył: 08 Kwi 2014
Posty: 26
Wysłany: 2014-07-03, 21:16    

Hej, no to po kolei:

Ostatnie wyniki (nie na czczo, po śniadaniu)
Alt 4 U/l (norma 0-33)
Ast 21 U/l (norma 0-30)
GGTP 10 U/l (norma 0-40)
Bilirubina calkowita 7,90 qmol/l (0-21 norma)
Cholesterol całkowity 3, 88 mmol/l (3-5 norma)
HDL 1,63 mmol/l
LDL 1.95 mmol/l (jakim cudem przy tej diecie w ogóle?:) (norma 0-3,40)
Trójglicerydy 0,67 mmol/l

Suple:
Kupiłam wiosną po jednym opakowaniu selenu, witamine E, cynk, witamine D3, kompleks witamin z grupy B, sufrin (biosiarka).
Brałam po jednej tabletce dziennie, część mi się skończyła i w tym momencie mam na wykończeniu tylko sufrin, selen i witaminy z grupy B. Poza tym olej z wiesiołka i napar z korzenia borututu, herbaty z czystka.
Właściwie wszystko mi się skończyło w ubiegłym tygodniu i zastnawiam się czy kontynuować, czy coś zmienić lub podokładać.
Codziennie staram się zjadać dwie łyżeczki zmielonego ostropestu, zaczełam brać mniszek ale przerwałam z uwagi na artykuły o onkogeniczności.

Diata:
Założenia podstawowe diety: niskotłuszczowa, niskożelazowa ze względu na to, że najprawdopodobniej wirus replikuje się przy udziale żelaza, jak najmniej przetworzonej żywności, mam tu na myśli zarówno konserwanty ale też obróbkę termiczną jedzenia, staram się jeść, w kolejności, najlepiej surowe, jak się nie da to ugotowane na parze, ugotowane, pieczone a na końcu jak się inaczej nie da albo mam ochote to smażone. Mikrofalówki nie używam, więc siłą rzeczy częściej jedzenie zimne.
Zrezygnowałam z mięsa, mąki i żywności opartej na pszenicy, białego cukru i sporej części nabiału tzn. słodzonych jogurtów, śmietany nie używałam od dawna, a mleka nie pije wcale od kiedy odstawiłam kawę.
Moja diate składa się z płatków i kasz (płatki żytnie, kasza gryczana, kasza jaglana, pęczak, ryż brązowy, czasami komosa i amarantus); warzyw, przede wszystkim zielonych (brokuł, seler, kalarepa, fasolka zielona, sałata, szpinak, kalafior, pomidory, ogórki, cebula czerwona, marchewka, szparagi) i owoców (jabłka, banany, nektarynki, pomarańcze, i sezonowe jagody, maliny, porzeczki etc); przynajmniej raz w tygodniu ryba morska (głównie sola, łosoś).
Z nabiału jajka, twaróg chudy i jogurty naturalne. Staram się jeść systematycznie orzechy, głównie włoskie, migdały.
Piję czerwoną i zieloną herbatę, kakao na wodzie lub wodę przefiltrowaną, rzadko butelkowaną.
Ze słodyczy miód,czekolada gorzka 80% - 90%, chociaż nie wiem czy mogę zaliczyć to do słodyczy:D, domowe konfitury z róży, borówki, porzeczek.
Jeżeli zupy to na wodzie, albo oliwie, najbardziej przetworzonym pokarmem jest chyba koncentrat pomidorowy do pomidorówki właśnie.
Bardzo rzadko jem chleb, jeżeli to zbożowy albo orkiszowy, co kilka tygodni kawałek ciasta i małe espresso.
Poza suplementami nie przyjmuje żadnych leków, przy okazji nie kupuję leków i suplementów na allegro, generalnie niewiele kupuję online, ale leków przede wszystkim, po prostu się boję :/

Dziękuję z góry i serdecznie pozdrawiaM.
 
     
tomakin
Administrator


Dołączył: 03 Lut 2007
Posty: 15433
Wysłany: 2014-07-04, 03:26    

przeliczając na jakieś ludzkie jednostki

całkowity 150
LDL ~75

Jest źle, ale też nie jest dobrze - powinien być WYŻSZY. Tak, wyższy.

Wszystkie wyniki wątroby perfekcyjne, jak u całkowicie zdrowego człowieka. Co najwazniejsze, poleciały w dół. Co prawda miałaś chorobę tak mało zaawansowaną, że te zmiany mogą być zwykłym przypadkiem, ale ważne, że nic nie idzie do góry.

Gdzie jest cokolwiek o rakotwórczym działaniu mniszka? Z tego co wiem jest dokładnie odwrotnie, ale może coś nowego się pokazało. Co więcej, działanie antynowotworowe było bardzo silne, wycinał nawet raka trzustki, z którym medycyna w żaden sposób sobie nie jest w stanie poradzić

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22647733

a także radził sobie z odpornym na leczenie czerniakiem

http://www.ncbi.nlm.nih.g...les/PMC3018636/

Nie wiem, kto rozsiewa ploty o tym, że jedno z najsilniej działających przeciwnowotworowo ziół jest "rakotwórcze" - producenci chemioterapii? :D

Dorzuć trochę oliwy z oliwek, żeby jakoś podnieść ten cholesterol, jeśli przez neta nie kupisz (i to z USA) - to nie będziesz mieć witaminy K2, najsilniejszy środek przeciw rakowi wątroby. MSM też nie bierzesz, bo w tym sulcostam sa dosłownie homeopatyczne dawki.


Co do diety - ważne, żebyś się z nią nie męczyła, jak najwięcej warzyw i owoców, jak najmniej mocno obciążających pokarmów. Niekiedy wskazane jest stosowanie odżywek białkowych, a przynajmniej cysteiny - ale tez jej nie kupisz, bo to tylko przez neta.
_________________
Pomogłem? Kliknij i też coś zrób dla innych!

http://zdrowiej.vegie.pl/viewtopic.php?t=5093
 
     
Litt

Dołączył: 08 Kwi 2014
Posty: 26
Wysłany: 2014-07-04, 07:42    

Hej dziękuję.
Co do mniszka, też tak myślałam - a badania są opisane na stronie Różańskiego i na stronie Stowarzyszenia Prometeusze w dziale o ziołach, ja narazie nie wiem co o tym myśleć.
Zapomniałam o zdjęciach paznokci wczoraj, załączam. (maluje je a to troche odbarwia płytkę ale moze uda sie coś zobaczyc). To wiem jak chronić wątrobę, a jeszcze jakoś podnieść odporność?:)
 
     
outobsoke1984
[Usunięty]

Wysłany: 2014-07-04, 07:52    

podnosić odporność ile się da,
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: