Na tym forum można dyskutować o naturalnych metodach wspomagania leczenia wszelkiego rodzaju schorzeń i przypadłości, łącznie z rakiem czy AIDS.
Rejestracja / Register  Zaloguj / Login  Galeria  Czat  Mapa Google  
Szukaj Użytkownicy 




Portal partnerski: Dołącz do Vivy, ratuj zwierzęta, promuj wegetarianizm - nie zwlekaj!



Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Kompendium wiedzy o zespole przewlekłego zmęczenia
Autor Wiadomość
tomakin
Administrator


Dołączył: 03 Lut 2007
Posty: 15590
Wysłany: 2020-04-28, 03:44    

POWYŻEJ pępka? Nie poniżej? Jeśli powyżej, to tam stanowczo nie ma jelita grubego, bardziej wątroba / woreczek :D

Jeśli zaś poniżej, to są to okolice wyrostka robaczkowego czy właśnie jelita, może też być tak, że najzwyczajniej w świecie masz... gazy i wyczuwasz je przez skórę. Może też być... no kurcze, wszystko, kamień na nerce nawet, bo to też te okolice, tylko tego byś raczej nie czuł przez skórę.

Na pewno nie jest to ani normalne, ani bezpieczne. Stanowczo temat do dalszej diagnozy, zwłaszcza jeśli są bóle promieniujące. I nie przez forum, ale ogarnij lekarza.
_________________
Pomogłem? Kliknij i też coś zrób dla innych!

http://zdrowiej.vegie.pl/viewtopic.php?t=5093
 
     
tommy001 


Dołączył: 05 Lip 2015
Posty: 412
Wysłany: 2020-05-13, 22:10    

https://gastroenterologia-praktyczna.pl/a4534/Heterotopie-zoladkowe-w-proksymalnym-odcinku-przelyku.html
 
     
DarekN16 

Dołączył: 10 Wrz 2013
Posty: 174
Wysłany: 2020-05-18, 18:48    

Hello,

@tommy001 - miałem robioną gastroskopię - nic nie wyszło.

Zrobiłem badania. Może coś podpowiedzą? Wklejam poniżej:

Helicobacter w kale (2 razy) - ujemny
Bilirubina związana - 0,24 (0,0 - 0,3)
Ferrytyna - 264 (30 - 400)
ALT - 22 (0 - 41)
AST - 18 (0 - 40)
GGTP - 13 (10 - 71)
RF - <10 (0 - 14)
Kinaza fosfokreatynowa - 115 (39 - 308)
Kał pasożyty i cysty pierwotniaków - nie wykryto
D-dimer - <0,19 (0 - 0,5)

Morfologia w normie poza parametrami:
Bazofile - 0,01 (0,02 - 0,10) low
Limfocyty - 42 (20 - 40) high

USG jamy brzusznej:
Wątroba prawidłowej wielkości i kształtu, o prawidłowej echogeniczności, bez zmian ogniskowych. Żyła wrotna w normie.
Drogi żółciowe nieposzerzone. Pęcherzyk żółciowy cienkościenny, bez złogów, w ścianie kilka polipów do 4mm (2 lata temu były liczne polipy do 5mm).
Trzustka widoczna w zakresie głowy i trzonu, bez zmian ogniskowych.
Śledziona prawidłowa.
Aorta i okolica okołoaortalna bez nieprawidłowości.
Obie nerki położone typowo, prawidłowej wielkości i kształtu, o prawidłowej budowie, bez cech złogów i cech zastoju moczu.
Pola nadnerczy bez nieprawidłowych odbić.
Pęcherz moczowy nie do oceny bez ascites.

Z góry dzięki za każdą sugestię, która gdzieś mnie naprowadzi. Aktualnie wydaje mi się, że niz z tych wyników nie wskazuje na choroby organiczne. Czy w takim razie mogę wnioskować zaburzenia czynnościowe? Jeśli tak - to co z nimi robić?

Dzięki!
_________________
ogarnijtemat.com
 
     
tomakin
Administrator


Dołączył: 03 Lut 2007
Posty: 15590
Wysłany: 2020-05-19, 01:34    

szczerze to bardzo, bardzo ciężko o jakąkolwiek poradę, bo tam może być setka rzeczy. których nie widać w takich podstawowych badaniach.

Najprostsze co może przyjść do głowy, to albo zaburzenia flory jelitowej, albo jakiś gość z tych, których nie da się wykryć zwykłymi badaniami na pasożyty

http://naturalneleczenie....07/13/pasozyty/

tu kilka takich nietypowych rzeczy opisałem, a poza tym może tam być wszystko, jakieś zmiany w obrębie jelita grubego, zaburzenia ukrwienia tego narządu, zaburzenia hormonalne które wpływają na na przykład wyrzut insuliny po jedzeniu, jakieś inne hormony... no wszystko.

raczej szukałbym w układzie pokarmowym, ale zostały tylko rzeczy, których nie zdiagnozujesz bez szczegółowych badań w kierunku tych konkretnie schorzeń. A takich możliwych schorzeń mogą być setki.
_________________
Pomogłem? Kliknij i też coś zrób dla innych!

http://zdrowiej.vegie.pl/viewtopic.php?t=5093
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: