Na tym forum można dyskutować o naturalnych metodach wspomagania leczenia wszelkiego rodzaju schorzeń i przypadłości, łącznie z rakiem czy AIDS.
Rejestracja / Register  Zaloguj / Login  Galeria  Czat  Mapa Google  
Szukaj Użytkownicy 




Portal partnerski: Dołącz do Vivy, ratuj zwierzęta, promuj wegetarianizm - nie zwlekaj!



Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Kompendium wiedzy o zespole przewlekłego zmęczenia
Autor Wiadomość
DarekN16 

Dołączył: 10 Wrz 2013
Posty: 163
Wysłany: 2013-09-10, 15:28    

Pozwolę się podpiąć do tematu ;)

Jestem nowym użytkownikiem forum, nazywam się Darek i mam 20 lat.

Mój problem zaczął się dokładnie 4 lata temu. Od dziecka byłem alergikiem i 4 lata temu alergolog polecił mi zmianę leku. Po tej zmianie mój organizm wpadł w szał, drętwiały mi kończyny, miałem skoki temperatur od niskich po wysokie, byłem wiecznie przeziębiony i osłabiony. W tym samym czasie co zmiana leków miałem jakąś infekcję, a początku wydawało się zwykłe przeziębienie. Jednak po wyleczeniu infekcji ogólne osłabienie, zmęczenie, stany podgorączkowe i uderzenia gorąca zostały. Wtedy któryś lekarz powiedział, że ta infekcja to mogła być mononukleoza (wyniki badań krwi potwierdzała wirusa Epstein-Barr) i że to co zostało po niej nazywa się to zespołem przewlekłego zmęczenie.

Jednak dalej nie czułem się w porządku, często chorowałem, miałem bardzo słabą kondycję, SUCHĄ skórę, gardło i oczy. Przez kolejne 2 lata leżałem w szpitalu, wycięto mi migdałki, które podejrzewane były za spowodowanie mojego złego samopoczucia, odwiedziłem wszystkich specjalistów i zrobiłem 50295911 różnych badań krwi i nie tylko. Co do tej suchości gardła, oczu, języka i generalnie skóry podejrzewany był zespół Sjogrena, ale badania krwi i usg ślinianek go wyeliminowały. Mimo, że część objawów się zgadza.

Wszystkie wyniki w normie. Powiedziano mi, że ZPZ sam przejdzie i że nie ma co się spinać.

No ale po kolejnych 2 latach nie przeszedł. Wbiłem hasło w google, znalazłem http://zdrowiej.vegie.pl/viewtopic.php?t=4589 przeczytałem, wydrukowałem i poszedłem z tym do dietetyka. Pani dietetyk ułożyła dietę miesięczną, która głównie opiera się na: nabiałach, owocach, warzywach, trochę mięsa, codziennie do tego olej lniany i zmielone siemie lniane. Taką dietę spożywam od 2 miesięcy. Pani powiedziała, że najpierw stosujemy dietę przez 3 miesiące, a potem umawiamy się na konsultację. Jeżeli nie będzie widocznej poprawy to do diety dorzucamy suplementy (między innymi te z forum).

Jak sprawa wygląda teraz? Przez ostatnie 2 miesiące starałem bardzo dokładnie trzymać się diety, unikać słodyczy i tłuszczy. Zdecydowanie więcej ćwiczyłem (basen), bo w końcu wakacje są ;) Poprawa jest, aczkolwiek delikatna (spodziewałem się, że po zmianie diety wszystko wróci do extra formy sprzed 4 lat).

Wczoraj ogarnąłem stronkę http://www.zpz.naturalneleczenie.com.pl/index.html i powiem, że jestem trochę skołowany. Ze strony tej wynika, że powodów mojego ZPZ może być wiele i sam teraz już nie wiem od czego zacząć. Dodam, że testów na niedobory pierwiastków nigdy nie miałem robionych.

W załączniku przesyłam tabelkę, w której są moje wszystkie badania krwi przez okres 4 lat (około 120 różnych pozycji).

Co w obecnej sytuacji powinienem robić?
Czy do obecnej diety dołączyć suplementy ze strony http://zdrowiej.vegie.pl/viewtopic.php?t=4589 ?
Czy właśnie zrobić badania na niedobory pierwiastków i witamin?
Czy iść jeszcze w innym kierunku?

Z góry dzięki za odpowiedź ;)

BADANIA.rar
Pobierz Plik ściągnięto 248 raz(y) 12,2 KB

 
     
tomakin
Administrator


Dołączył: 03 Lut 2007
Posty: 14324
Wysłany: 2013-09-10, 18:56    

Heja, stanowczo powinieneś opierać się na stronce, która jest nowa (sprzed paru miesięcy), a nie na tamtym temacie na forum - który ma grubo ponad rok. Wcześniej po prostu paru rzeczy nie wiedziałem.

Skoro przyczyną była mononukleoza (a w każdym razie taka jest najbardziej prawdopodobna diagnoza), to zacząłbym od D3 (bo to tanie), wyciągu z liścia oliwnego (bo to chyba jedyne co tłucze tego wirusa) i uzupełnienia omeg - omega 3 i olej z wiesiołka.

ps. do dietetyka żeby dietę układać? jezusmaria :D

pps. coś mam problemy ze ściągnięciem załącznika
_________________
Pomogłem? Kliknij i też coś zrób dla innych!

http://zdrowiej.vegie.pl/viewtopic.php?t=5093
 
     
Baśka

Dołączył: 18 Lip 2013
Posty: 17
Wysłany: 2013-09-10, 19:12    

lukasz
czy robiłeś kiedyś badanie kału na obecność pasożytów? masz mocno podwyższone eozynofile, podobnie jak ja i obniżone MCV, MCH - moje są jeszcze niższe.
Tomakin pewnie powie, że ja wszędzie widzę pasożyty, ale co mi tam..
Są one są bardziej prawdopodobne niż inne choroby a samą suplementacją i wyrównywaniem niedoborów niczego nie uzyskasz - jeżeli masz "gości" to suplementami je tylko dokarmiasz.
Sprawdź, bo czasami najprostsze rozwiązania są najlepsze. Badania też nie takie drogie.
 
     
DarekN16 

Dołączył: 10 Wrz 2013
Posty: 163
Wysłany: 2013-09-10, 19:24    

Wrzucam więc całą tabelkę z wynikami:
IgE całkowite 41,97 2008.11.14
M6 - Alternaria tenuis 0,24 2009.10.14
AIAT 33,00 0 - 45 2009.11.14
AspAT 37,00 0 - 35 2009.11.14
CK kinaza kreatyny 158,00 0,0 - 171 2009.11.14
CK-MB aktywność 49,00 0 - 24 2009.11.14
TSH 2,02 0,35 - 4,9 2009.12.30
FT4 1,10 0,9 - 1,8 2009.12.30
FT3 3,54 2,2 - 4,1 2009.12.30
Lamblia i pasożyty w kale ujemne 2010.01.18
P1 glista ludzka <0,1 2010.01.19
Bilirubina całkowita 1,65 0,2 - 1,0 2010.02.17
Amylaza w moczu 225,00 42 - 321 2010.02.17
AST 19,00 0 - 50 2010.02.17
Amylaza 46,00 22 - 80 2010.02.17
Fosfataza zasadowa 83,00 52 - 171 2010.02.17
ALT 25,00 0 - 50 2010.02.17
IgE całkowite 21,30 0 - 100 2010.02.17
Wirus Epstein-Barr w IgM 16,29 0 - 18 2010.02.17
Wirus Epstein-Barr w IgG 116,14 0 - 16 2010.02.17
Rozmaz krwi met. Shilinga: 2010.03.19
gran. Pałeczkowate 3,00 1,0 - 5,0 2010.03.19
gran. Segmentowane 57,00 40 - 60 2010.03.19
limfocyty 40,00 15 - 45 2010.03.19
amylaza 64,00 25 - 125 2010.03.19
CRP 0,10 0,1 - 8,2 2010.03.19
Resztki pokarmowe w kale włókna mięsne niestrawione nieliczne 2010.04.09
Kwas 5-hydroksyindolooctowy 40,6 umol/24h 10 - 40 2010.04.26
HGs Ag ujemny 2010.06.30
HCV przeciwciała anty-C ujemny 2010.06.30
Index APPT 1,25 0,84 - 1,16 2010.06.30
INR 1,10 0,8 - 1,2 2010.06.30
ALT 29,00 0 - 41 2010.06.30
AST 25,00 0 - 40 2010.06.30
Fosfataza alkaliczna 99,00 40 - 130 2010.06.30
GGTP 23,00 0 - 60 2010.06.30
Bilirubina w surowicy 0,98 0 - 1,2 2010.06.30
Kreatynina w surowicy 0,92 0,67 - 1,17 2010.06.30
glukoza w surowicy 85,00 74 - 106 2010.06.30
Kwas moczowy w surowicy 7,00 3,4 - 7 2010.06.30
IgA 0,90 0,7 - 4 2010.06.30
IgG 8,80 7,0 - 16,0 2010.06.30
IgM 1,50 0,4 - 2,3 2010.06.30
Cholesterol 174,00 150 - 200 2010.06.30
Cholesterol HDL 38,00 2010.06.30
Cholesterol LDL 88,00 2010.06.30
Trójglicerydy 239,00 0 - 150 2010.06.30
Fosfor w surowicy 3,20 2,7 - 4,5 2010.06.30
potas w surowicy 4,00 3,5 - 5,1 2010.06.30
sód w surowicy 139,00 136 - 145 2010.06.30
wapń całkowity w surowicy 10,00 8,2 - 10,2 2010.06.30
TSH 4,14 0,27 - 4,2 2010.06.30
odczyn moczu 5,00 2010.06.30
TSH 3,53 0,35 - 4,94 2010.08.05
FT4 1,08 0,7 - 1,5 2010.08.05
Parathormon 27,20 15 - 63 2010.08.05
wymaz z nosa staphylococcus koagulazo - ujemny 2010.08.16
wymaz z gardła flora fizjologiczna górnych dróg 2010.08.16
D1 - dermatophagoides pteronyssinud <0,1 2010.11.03
D2 - dermatophagoides farinae 0,16 2010.11.03
Borelioza w IgM 17,17 RU/ml wynik niejednoznaczny 2010.11.03
Borelioza w IgG 10,11 RU/ml wynik ujemny 2010.11.03
Panel wątrobowy specjalistyczny: 2010.11.03
P/c p. mikrosomom wątroby i nerki ujemne 2010.11.03
P/c anty SLA/LP ujemne 2010.11.03
P/c p mitochondrialne ujemne 2010.11.03
nie stwierdzono obecności przeciwciał skierowanych przeciwko antygenom wątroby i nerki. 2010.11.03
Cholesterol całkowity 225,00 0 - 200 2010.11.03
bilirubina całkowita 0,70 0,2 - 1,0 2010.11.03
trójglierydy 245,00 0 - 150 2010.11.03
GGTP 29,00 2 - 42 2010.11.03
Fosfataza zasadowa 80,00 52 - 171 2010.11.03
ALT 42,00 0 - 50 2010.11.03
AST 26,00 0 - 50 2010.11.03
RF 12,60 0 - 30 2010.11.03
Odczyn Waaler-Rose <8 0 - 8 2010.11.03
TSH 1,66 0,35 - 4,94 2010.11.03
FT4 1,08 0,7 - 1,5 2010.11.03
anty TPO 10,52 0 - 5,6 2010.11.03
anty TG 1,50 0 - 4,11 2010.11.03
Cholesterol całkowity 176,00 0 - 200 2011.05.09
Trójglicerydy 175,00 0 - 150 2011.05.09
TSH 1,60 0,35 - 4,9 2011.05.09
FT4 0,90 0,7 - 1,5 2011.05.09
anty TPO 9,88 0 - 5,6 2011.05.09
Cholesterol LDL bezpośredni 2,59 2,59 2011.05.09
IgG 9,09 8,0 - 18,0 2011.12.28
IgE całkowite 56,24 0 - 100 2011.12.28
panel alergenów oddechowych 2,50 naskórek psa pozostałe poniżej 0,35 2012.03.30
leukocyty 5,3 4 -- 10 2012.11.13
erytrocyty 5,74 4,2 - 6 2012.11.13
Hemoglobina 17,5 14 - 18 2012.11.13
hematokryt 50 40 - 54 2012.11.13
MCV 88 80 - 99 2012.11.13
MCH 31 27 - 35 2012.11.13
MCHC 34,7 32 - 37 2012.11.13
Płytki krwi 224 140 - 440 2012.11.13
RDW-CV 12,8 11,6 - 14,8 2012.11.13
PDW 10,3 9,0 - 17,0 2012.11.13
MPV 9,4 9,0 - 13,0 2012.11.13
P-LCR 19,8 13,0 - 43,0 2012.11.13
Neutrofile 2,91 2,5 - 7,0 2012.11.13
Limfocyty 1,68 1,0 - 3,5 2012.11.13
Monocyty 0,59 0,2 - 1,0 2012.11.13
Eozynofile 0,13 0,1 - 0,5 2012.11.13
Bazofile 0 0,0 - 0,1 2012.11.13
Neutrofile 54,70% 40 - 70 2012.11.13
Limfocyty 31,60% 20 - 45 2012.11.13
Monocyty 11,10% 2,0 - 10,0 2012.11.13
Eozynofile 2,40% 1,0 - 7,0 2012.11.13
Bazofile 0,20% 0,0 - 2,0 2012.11.13
OB. 2,00 2,0 - 12,0 2012.11.13
p/c p jądrowe i p cytoplazmatyczna, test przesiewowy ana 1 nie wykryto 2012.11.13
RF ilościowo 10,70 0,0 - 14,0 2012.11.13
CRP 0,3 0 - 5 2012.11.13
TSH 3,89 0,5 - 4,3 2012.11.19
FT4 1,23 0,93 - 1,70 2012.11.19
WBC 4,60 4,0 - 10,0 2013.08.27
LYM 1,70 1,0-5,0 2013.08.27
MON 0,40 0,1 - 1,0 2013.08.27
GRA 2,50 2,0 - 8,0 2013.08.27
LYM% 38% 25% - 50% 2013.08.27
MON% 8% 2% - 10% 2013.08.27
GRA% 54% 50% - 80% 2013.08.27
RBC 5,71 4,7 - 6,2 2013.08.27
HGB 17,00 13,6 - 17,0 2013.08.27
HCT 48,50 42 - 52 2013.08.27
MCV 84,90 80 - 94 2013.08.27
MCH 29,80 27 - 34 2013.08.27
MCHC 35,10 33 - 37 2013.08.27
RDW 12,40 10,0 - 16,0 2013.08.27
PLT 208,00 150 - 400 2013.08.27
MPV 6,80 7,0 - 11,0 2013.08.27

Wszystko ułożone chronologicznie.

Czyli olej z wiesiołka równolegle z olejem lnianym, który do tej pory biorę?
I czy dieta bardzo bogata w kefiry, jogurty, mleka i sery jest dobra w moim przypadku?
I co ze słynną witaminą B12, która pojawiła się na tej stronie sprzed roku jako raczej konieczna?
 
     
tomakin
Administrator


Dołączył: 03 Lut 2007
Posty: 14324
Wysłany: 2013-09-11, 08:18    

Tak, B12 jest konieczna, w postaci metylokobalaminy najlepiej - niekiedy nawet, jak ktoś ma dobry poziom we krwi, po B12 w postaci metylo dostaje "kopa" i znikają mu wszystkie objawy zmęczeniowe. Nie zawsze tak działa, ale dużo nie kosztuje, zdrowa jest, warto uzupełnić. Nawet jak nie pomoże na ZPZ, zabezpieczy przed niektórymi schorzeniami cywilizacyjnymi mogącymi się rozwinąć potem.

Ściągnąłem te badania, monocyty podwyższone - kolejne wskazanie do mononukleozy. Reszta wyników trochę rozstrzelona, ale nie wiadomo, które 'rozstrzelenie' to efekt mono, a które innych rzeczy.

Unikałbym wszelkich przetworów mlecznych, jako że mleko jest po prostu niezdrowe. Olej lniany w przypadku mono zamieniłbym na kapsułki apteczne - wątroba ma problem z jego przerobieniem na EPA i DHA, jeśli jest obecny ten wirus. Robiłbym też przerwę między wiesiołkowym a omega 3, najlepiej jeden brać rano drugi wieczorem.
_________________
Pomogłem? Kliknij i też coś zrób dla innych!

http://zdrowiej.vegie.pl/viewtopic.php?t=5093
 
     
DarekN16 

Dołączył: 10 Wrz 2013
Posty: 163
Wysłany: 2013-09-11, 10:11    

OK, dziękuję, to w takim razie mam nadzieje ostatnia seria pytań:

1. Czy taki kompleks B może być http://allegro.pl/komplek...3525879473.html ? Aaaaa i jeszcze: Pani dietetyk powiedziała mi, że nie można tej B12 przyjmować cały czas, bo organizm wytwarza sobie po pewnym czasie przeciwciała i jest to nieskuteczne. Jedynie co to powiedziała, że zastrzyki są skuteczne. Prawda to, czy brać jak leci, cały czas ? ;)

2. Zakładam, że tłuszczy wcale nie jeść i białka pewnie też ? Zdziwiłem się z tymi przetworami mlecznymi, bo to dość duża grupa pokarmów, więc co mi zostanie do jedzenia? Owoce, warzywa, makarony i chleb? ;)

3. Jak dawkować D3, liścia oliwkowego i olej z wiesiołka?

4. Przez jaki czas stosować się tej suplementacji, żeby były efekty? Czy jest szansa, że samopoczucie wróci do formy sprzed "wypadku" sprzed 4 lat? ;)

Z góry dzięki ;)
 
     
DarekN16 

Dołączył: 10 Wrz 2013
Posty: 163
Wysłany: 2013-09-11, 16:15    

Znalazłem jednak lepszą witaminkę
http://allegro.pl/witamin...3533878455.html
Ta może być? ;)
_________________
ogarnijtemat.com
 
     
tomakin
Administrator


Dołączył: 03 Lut 2007
Posty: 14324
Wysłany: 2013-09-11, 18:03    

PRZECIWCIAŁA B12? what the fuck.... skąd ona ma ten dyplom, bo chyba jej nie puścili na egzaminach z taka wiedzą? :D

to co wkleiłeś to nie jest metylokobalamina i nie zawiera w ogóle prawie innych witamin z grupy B, kup sobie w aptece za 4-5 zł b complex forte hec czy jakoś tak plus metylo. O, teraz dopiero drugi post przeczytałem - tak, to jest metylo.

z nabiału to w sumie odżywkę białkową możesz, czasem pomagała ludziom. A co jeść... miliony ludzi na całym świecie nie je nabiału i żyją - co więcej, żyją dłużej i zdrowiej :D musiałbyś na forach wegańskich popytać o przepisy.

z tłuszczami po prostu uważaj z nasyconymi, reszta jest OK.

oleju z wiesiołka ze 20 ml dziennie (tak, to dużo, wiem), d3 - 5000 iu dziennie, lisc oliwny - 2x75 mg oleuropein (sprawdź ile tego jest w kapsułce).

Jeśli to "to", za miesiąc - dwa będziesz jak nowo narodzony.
_________________
Pomogłem? Kliknij i też coś zrób dla innych!

http://zdrowiej.vegie.pl/viewtopic.php?t=5093
 
     
DarekN16 

Dołączył: 10 Wrz 2013
Posty: 163
Wysłany: 2013-09-11, 18:07    

A Cynk, Magnez potrzebny do tego?
Ile mg tej metylo B12? Bo complex forte hec jej jednak chyba nie zawiera w tej poprawnej wersji, a na Allegro są 1000 mg i 5000 mg. Wiadomo 1000 mg tańsze, więc jeśli tyle starczy to takie kupię ;)
Wiesiołek jest dość drogi (szkoda). Można go czymś zastąpić? Albo chociaż kapsułki z tym wiesiołkiem? Np. te http://allegro.pl/olej-z-...3473876348.html ?

Z góry dziękuję ;)
 
     
tomakin
Administrator


Dołączył: 03 Lut 2007
Posty: 14324
Wysłany: 2013-09-11, 21:49    

wiesiołek chyba najtańszy jest taki:

http://allegro.pl/olej-z-...3537612416.html

jak policzysz, ile byś zapłacił za taką ilość w tabletkach do których linka podałeś, zrozumiesz :D

Niestety, ale to drogie cholerstwo jest. I niestety, ale trzeba dużo brać. W ostateczności 10 ml dziennie, ale nie mniej.

cynk i magnez nie zaszkodzą, są zresztą bardzo tanie więc czemu nie, ale podstawa to to, o czym pisałem. W sumie to nawet byłyby bardzo wazne - tzn bez magnezu nie przyswoisz witaminy D3, a cynk to "morderca" wirusów. Tylko sobie miedzi nie wypłucz zbyt dużymi dawkami cynku!
_________________
Pomogłem? Kliknij i też coś zrób dla innych!

http://zdrowiej.vegie.pl/viewtopic.php?t=5093
 
     
DarekN16 

Dołączył: 10 Wrz 2013
Posty: 163
Wysłany: 2013-09-11, 22:32    

Dzięki wielkie ;)

Ile dziennie mg magnezu? 100 mg zwykłego, czy 500 mg cytrynianu magnezu? Czy jeszcze inna dawka?
Ile dziennie B12? 1000mg czy 5000 mg? Najkorzystniej wychodzi paczka tych tabletek 5000, a można łamać tablety i w ten sposób mieć 2500 dziennie? Jak będzie najlepiej? ;)

Aktualnie mam jeszcze całą litrową butlę oleju lnianego, więc wykończę ją, a przez ten czas skompletuję wszystkie nowe suple i będę je brał przez 2 miesiące ;)

Jeszcze raz, bardzo dziękuję - o wynikach na pewno poinformuję ;)
 
     
tomakin
Administrator


Dołączył: 03 Lut 2007
Posty: 14324
Wysłany: 2013-09-12, 21:49    

za dużo kombinujesz, nie wiadomo ile powinieneś brać magnezu, bo każdy organizm ma inne zapotrzebowanie. Sprawdzaj po sobie, jeśli pojawiają się rozwolnienia - dawki są za duże i tyle. Klasyczna dawka to 300 mg magnezeu 800 mg wapnia, modyfikowana w zależności od tego czego niedobory mogą być wyższe.

b12 możesz łamać spokojnie nawet na 4 części, taka dawka też podziała.
_________________
Pomogłem? Kliknij i też coś zrób dla innych!

http://zdrowiej.vegie.pl/viewtopic.php?t=5093
 
     
DarekN16 

Dołączył: 10 Wrz 2013
Posty: 163
Wysłany: 2013-10-26, 13:15    

WITAM!
1 października zmieniłem całkowicie swoją dietę i zacząłem brać zalecane suplementy (wraz z olejem z wiesiołka w dawce 20 ml/dzień). Wybrałem dietę "Alleluja" czy "Raw food", w każdym razie całkowicie odstawiłem mięso i nabiał. Codziennie piję około 1,5 litra soku warzywno-owocowego, co do obiadów śniadań i kolacji to owoce, warzywa, pieczywa typu graham, jakieś orzeszki, suszone owoce i to wszystko.

W sumie na razie nie poczułem żadnej poprawy. Poczułem jednak 2 niepokojące mnie rzeczy:
1. Moja masa spadła z 75 do 72 kg. Jednak przy wzroście 189 cm to TROCHĘ za mało. Co jeść, żeby masa dalej nie spadała? Czy może moja dieta jest zła i powinienem coś w niej zmienić?
2. Od 1 października bardzo dużo się pocę. Czy w dzień, i jest mi wtedy bardzo gorąco (ale temperatury nie mam, czasem nawet jest niżej np 36,0) czy w nocy i rano cała pościel jest mokra. Czy mogę to interpretować jako, że moje ciało "wyrzuca" z siebie wszystkie toksyny, właśnie przez skórę?

Z góry dziękuję za odpowiedź

Pozdrawiam ;)
 
     
tomakin
Administrator


Dołączył: 03 Lut 2007
Posty: 14324
Wysłany: 2013-10-26, 15:16    

Masa rośnie w zasadzie tylko dzięki kaloriom, z podobnego powodu spada. Jeśli schudłeś, to... jedz więcej. Dopóki nie masz dodatniego bilansu kalorycznego, nie ma szans na przytycie. Pokarmy raw mogą mieć trochę obniżone przyswajanie kalorii w stosunku do tych wszystkich "szybkich" węglowodanów, to też weź pod uwagę.

Nie mam pojęcia, czemu się pocisz - jeśli od razu się zaczęlo, razem ze zmianą diety i suplami - stawiam, że to jakiś suplement wywołuje taką reakcję. I raczej nie jest to reakcja dobra, tzn teoretycznie jest możliwość, że ciało zaczeło walczyć z jakąś chroniczną infekcją czy się oczyszczać, ale takie sygnały lepiej interpretować na niekorzyść - jest to po prostu bezpieczniejsze. Musiałbyś po kolei suple odstawiać żeby ustalić, co jest grane. Gdyby to się pojawiło po paru miesiącach, czy nawet tygodniach, powiedziałbym żebyś sprawdził poziom sodu i zaczął więcej solić, ale tak od razu? dziwne by było.
_________________
Pomogłem? Kliknij i też coś zrób dla innych!

http://zdrowiej.vegie.pl/viewtopic.php?t=5093
 
     
DarekN16 

Dołączył: 10 Wrz 2013
Posty: 163
Wysłany: 2013-10-26, 19:49    

Powiem tak, przez te całe 4 ostatnie lata, czyli od kiedy jestem stale osłabiony wzmożone pocenie i uczucie gorąca jest ze mną bardzo często. Często czuję, że jest mi bardzo gorąco i czuję jakby moje czoło było ciepłe, a faktycznie mogę mieć nawet niższą temperaturę niż powinienem. W sumie to od tego zaczyna się każda infekcja czy osłabienie, bo jak jestem rozgrzany, wyjdę na dwór i mnie zawieje to jeden lub dwa kolejne dni mam z głowy. Jednakże nigdy (poza pierwszymi dniami, kiedy cała historia się zaczęła) nie było tak, żebym się budził w nocy i był cały mokry. A przez ostatnie 25 dni zdarzyło się to już 3 razy.

W takim razie postaram się jeść więcej ;) a co do tych suplementów to faktycznie odstawię wszystkie poza wiesiołkiem i Omega3 i zobaczę jak będzie ;)

Jeszcze jedno pytanie:
Czy po jakimś czasie stosowania supli i diety warto zrobić badani krwi i sprawdzić, czy coś się zmienia/poprawia? Jeśli tak to jakie badania są najważniejsze?

Z góry dziękuję ;)
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: