Na tym forum można dyskutować o naturalnych metodach wspomagania leczenia wszelkiego rodzaju schorzeń i przypadłości, łącznie z rakiem czy AIDS.
Rejestracja / Register  Zaloguj / Login  Galeria  Czat  Mapa Google  
Szukaj Użytkownicy 




Portal partnerski: Dołącz do Vivy, ratuj zwierzęta, promuj wegetarianizm - nie zwlekaj!



Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
INTERPRETACJA WYNIKÓW TSH, FT3 I 4
Autor Wiadomość
OLGA219

Dołączył: 26 Sie 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-08-26, 20:45    INTERPRETACJA WYNIKÓW TSH, FT3 I 4

Wiam! Odebrałam dzisiaj wyniki :
TSH 0,9 NORMA 0,4 - 6,2
FT3 3,93 NORMA 2,23 - 5,34
FT4 21,87 NORMA 10,2 - 25,5
Zamierzam wybrać się do endokrynologa, jednak już teraz prosiłabym o pomoc w interpretacji wyników. Dodam, że czasami mam uczucie zalegania w gardle i jeśli to ma coś do tego to nieregularne miesiączki.Dziękuję i pozdrawiam.
 
     
Alusiaa

Dołączył: 04 Sie 2010
Posty: 40
Wysłany: 2010-08-26, 23:24    

Powinnaś jeszcze zrobic USG tarczycy i anty TPO i anty TG. Jak znam zycie to endokrynolog powie, że wyniki sa w normie. No i duzo zalezy od tego jak sie czujesz i jakie masz objawy.
Poziom ft3 masz niższy niż ft 4, więc jesli masz inne obajwy to może wskazywac na niedoczynność. Natomiast badania przeze mnie wymienione pomoga w diagnozie.
Napisz jakie masz samopoczucie.
 
     
Alusiaa

Dołączył: 04 Sie 2010
Posty: 40
Wysłany: 2010-08-27, 01:53    

Dostałam prywatną wiadomośc o firehole, w której napisał mi, ze wolałby, zebym nie uprzedzała Tomakina. Jesli na tym forum nie mozna pisac tego zo sie mysli to dajcie znac. Według mnie ten człowiek, mam na mysli firehole, czy konrado, czy jak mu tam przynosi wiecej szkody niz pozytku dla tego forum... ja jestem socjologiem wiec jestem w sumie wyluzowana na takie zjawiska, ale inni moga sie tylko zrazic.
pozdrawiam:)
 
     
tomakin
Administrator


Dołączył: 03 Lut 2007
Posty: 15605
Wysłany: 2010-08-27, 14:46    

Firehole ma ostre problemy psychiczne - zdiagnozowane schorzenie, nie jest to coś ciężkiego, ale objawem jest głównie ogromna upierdliwość. Jakoś wieczorem postaram się przenieść działy o zdrowiu na inną domenę, żeby nie gryzły się z forum wegetariańskim. Zresztą już był wielokrotnie banowany na forum :D

A co do autorki wątku - jak dla mnie wyniki są po prostu idealne. Proszę nie zapominać, że wyniki tarczycy mogą się zmieniać nawet o kilkadziesiąt procent w ciągu paru dni. W takich wypadkach można poradzić co najwyżej zmianę diety i trybu życia na zdrowsze.
_________________
Pomogłem? Kliknij i też coś zrób dla innych!

http://zdrowiej.vegie.pl/viewtopic.php?t=5093
 
     
Alusiaa

Dołączył: 04 Sie 2010
Posty: 40
Wysłany: 2010-08-27, 15:17    

Ja nie zamierzam tu stawiac diagnoz, bo nie jestem lekarzem i nie chaiłabym tez brac odpowiedzialnosci za czyjeś zycie. W moim przypadku tez wyniki z przed roku wydawały sie byc idealne, tylko moje samopoczucie nie było... Podobno w chorobach tarczycy wazne sa objawy. natomiast wydaje mi sie ,że warto zrobic usg i przeciwciała, bo w przypadku np. hashimoto, te wyniki podstawowoe tarczycy moga byc idealne.
 
     
tomakin
Administrator


Dołączył: 03 Lut 2007
Posty: 15605
Wysłany: 2010-08-27, 17:18    

No sorki, żadna choroba tarczycy nie da jako jedynego objawu "zalegania w gardle i nieregularnych miesiączek". :Lepiej kasę przeznaczyć na inne badania, zamiast na USG i przeciwciała.
_________________
Pomogłem? Kliknij i też coś zrób dla innych!

http://zdrowiej.vegie.pl/viewtopic.php?t=5093
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: