Pieprz cayenne |
Autor |
Wiadomość |
Alex89
|
|
Wysłany: 2014-02-24, 17:20
|
|
|
Jakieś nowe doświadczenia z cayenne i miłorzębem ? :) Zamówiłem sobie żeń szeń i miłorząb z Olimpa więc niebawem zakupię też Cayenne i spróbuję, zobaczymy czy poczuję działanie. |
|
|
|
 |
|
flojd
|
|
Wysłany: 2014-02-24, 19:00
|
|
|
Bierz co najmniej 6 tygodni, 2-3 kapsy dziennie, najlepiej w regularnych odstępach czasowych i daj znak czy działa :> |
|
|
|
 |
Alex89
|
|
Wysłany: 2014-02-24, 20:52
|
|
|
flojd napisał/a: | Bierz co najmniej 6 tygodni, 2-3 kapsy dziennie, najlepiej w regularnych odstępach czasowych i daj znak czy działa :> |
Planuję żeń szeń brać 1 kapsa rano i 2 kapsa lekko po południu, a miłorząb chyba też dam 2 kapsy + ten pieprz kajeński. |
|
|
|
 |
flojd
|
|
Wysłany: 2014-02-24, 21:21
|
|
|
A nie lepiej osobno? W sensie najpierw cykl na jednym, a później drugim? |
|
|
|
 |
tomakin
Administrator 
|
|
Wysłany: 2014-02-25, 14:03
|
|
|
O właśnie, zaraz zrobię sobie miks cayenne + czarny mielony pieprz + kurkuma, najlepsze combo zabezpieczające przed nowotworami i ogólnie wzmacniające organizm. |
_________________ Pomogłem? Kliknij i też coś zrób dla innych!
http://zdrowiej.vegie.pl/viewtopic.php?t=5093 |
|
|
|
 |
Alex89
|
|
Wysłany: 2014-02-25, 20:35
|
|
|
tomakin napisał/a: | O właśnie, zaraz zrobię sobie miks cayenne + czarny mielony pieprz + kurkuma, najlepsze combo zabezpieczające przed nowotworami i ogólnie wzmacniające organizm. |
Tani miks, w jakich proporcjach sypniesz ? |
|
|
|
 |
tomakin
Administrator 
|
|
Wysłany: 2014-02-27, 09:10
|
|
|
łyżeczka kurkumy, łyżeczka cayenne (to naprawę mała plastikowa łyżeczka), pieprzu troszkę, tyle żeby było |
_________________ Pomogłem? Kliknij i też coś zrób dla innych!
http://zdrowiej.vegie.pl/viewtopic.php?t=5093 |
|
|
|
 |
vitaminka
|
|
|
|
|
 |
tomakin
Administrator 
|
|
|
|
|
 |
lamia_gda

|
|
Wysłany: 2016-05-22, 23:29
|
|
|
Cayenne rządzi. Jem bo lubię.
(ciśnienie mam do pozazdroszczenia niskie (w normach), choć to nie za wybiórczym cayenne, bo jak nie jem caynenne to też mam takie).
Jak komuś nie do zniesienia za ostro - prosta rzecz: dodaj np. do sałatki warzywnej z majonezem (jeśli kto je, a jesli nie - to może jakies inne tłuszcze adziałają podobnie..) - majonez skutecznie kamufluje ostrość. |
_________________ Nic się nie dzieje bez przyczyny. |
|
|
|
 |
zdrowyportal
Wiem co jem :)
|
|
Wysłany: 2016-07-29, 07:54 pieprz cayenne
|
|
|
Witajcie!
Pieprz Cayenne to rewelacyjny środek na przeróżne chodzenia i dolegliwości. Działa zarówno leczniczo, łagodzi ból, wspomaga odchudzanie i wiele innych oszałamiających właściwości. Mam nadzieję, że to przyda się tym, którzy na prawdę chcą wiedzieć co jedzą: www.zdrowyportal.pl/1740/...ieprzu-cayenne/ |
|
|
|
 |
aron
|
|
Wysłany: 2016-07-29, 20:43
|
|
|
Jutro se kupie paczkę i się oszołomie, będzie do "gryla" |
|
|
|
 |
subzero
|
|
Wysłany: 2018-07-19, 02:31
|
|
|
Te informacje są już nieaktualne? Pytam, ponieważ od kilku lat nic nie piszesz o pieprzu cayenne. |
|
|
|
 |
Adsumus
|
|
Wysłany: 2018-09-10, 16:40
|
|
|
Spioch napisał/a: |
, będe brał z cayennem. Tylko jakie dawki tego stosować 5g + 1 kapsułka 2x dziennie ? |
Jeżeli stosował pan takie dawkowanie, proszę napisać jak był pan w stanie zjeść 5g cayenne na raz. |
|
|
|
 |
Rafał017
|
|
Wysłany: 2018-10-10, 11:23
|
|
|
Od kilku dni biorę jedną łyżeczkę płaską pieprzu cayenne i zaobserwowałem że przestałem mieć kilka razy dziennie takiego objawu, że pojawiały mi się takie iskierki przed oczami albo pojedyncza wędrująca do lewej strony. Rok temu jak te iskierki zaczęły zaczynały mi wędrować w polu widzenia jak robaczki to zaraz po tym zaczynał się strach o życie, kładzenie się na podłodze i wstawanie. Ogólnie walka żeby nie zemdleć- nie umrzeć. Piłem dużo ziół przez dwa miesiące. Chyba z 10 różnych o których się dowiedziałem między innymi z wideo nagranego przez człowieka który miał nerwicę. Przede wszystkim były to kozłek lekarski, męczennica i owoc głogu. Lepsze prawdopodobnie są olejki eteryczne (Inhalacja) i stosowałem je zamiast naparów z pozostałych ziół. Objawy strachu ustąpiły ale zostały te pojawiające się iskierki które nie powodowały ciągu dalszego jak wcześniej.
Zastanawia mnie jak jest z łączeniem pieprzu cayenne z innymi przyprawami a konkretnie z imbirem. Imbir ma silne działanie przeciwzapalne jak nasz czosnek. Czytałem artykuł na podobnym forum osoby która też pisze między innymi o nerwicy i walki z nią jak najczęściej bez SSRI. Pokazał badania lekarza który badał mózgi ludzi długotrwale chorych na depresje i nerwicę i wyszło, że mózgi miały oznaki przewlekłego stanu zapalnego jak w przypadku jakiejś tam choroby dobrze znanej (nie pamiętam). W tym przypadku zalecał brać przy nerwicy długotrwałej małe dawki ibuprofemu (50 mg 4 razy dziennie). Trochę mi to dało do myślenia bo ja jak się zaziębiałem 2 razy w roku i piłem wtedy przez 2 dni po 3 razy dziennie te saszetki na przeziębienie to czułem się wtedy na drugi dzień najlepiej mimo, że byłem chory. |
|
|
|
 |
 |
|