Zdrowiej - forum medycyny naturalnej

Cała reszta - Zakwaszenie organizmu

noname - 2014-01-28, 23:05
: Temat postu: Zakwaszenie organizmu
Czy pH moczu 5.0 przy normie 5.0 - 7.0, potas 3,8 przy normie 3,6 - 5,0 moga swiadczyc o poczatkach zakwaszania organizmu?

Jem dosc duzo miesa, wlasciwie codziennie piers kurczaka/indyk, a mieso niestety zakwasza organizm.
Pije ok 3 l wody niegazowanej dziennie.

moja dieta wyglada mniej wiecej tak:

sniadanie:
platki owsiane, mleko, jablko

drugie sniadanie:
serek wiejski

obiad:
piers kurczaka/indyka, ryz, warzywa

2 obiad:
podobnie jak pierwszy :) czasem zamieniam na ryby, makaron
20 ml oleju lnianego

podwieczorek:
jakis owoc

kolacja:
serek wiejski, mleko, banan
lub
makrela, pieczywo itp.
20 ml oleju lnianego

Staram sie od kilku dni dodawac jak najwiecej warzyw i owocow. kupilem wczoraj parowar wiec wiecej witamin bedzie w jedzeniu :)
za kilka dni zaczynam suplementacje sokiem z jeczmienia.

aktualnie suplementuje 300 mg magnezu /dzien.
tomakin - 2014-01-29, 11:31
:
nie wiem, czemu przejmujesz się akurat zakwaszeniem, a nie rakiem czy zawałem o które z taką zawziętością walczysz...

poziom pH moczu zależy przede wszystkim od tego, co wcześniej jadleś. Rano można mieć 4,5, wieczorem 7,5
noname - 2014-01-29, 13:20
:
Dlaczego uwazasz, ze walcze o nowotwor? Nowotwor nie wystepuje w organizmie, ktory jest zasadowy. Nie mozna calkowicie uniknac produktow ,ktore zakwaszaja orgzanizm. Wazne jest by z takimi produktami spozywac wazywa/owoce by neutralizowac ich kwasowosc.
Pewnie zaczniesz pisac o drobiu, ktory jest faszerowany antybiotykami i sterydami, ale nie zapomniaj ze drob i tak jest jednym z najlepszych dostepnych mies. Nikt w sklepie nie kaze nikomu kupywac, mozna kupic drob w sklepach ekologicznych lub bezposrednio z ekologicznych gospodarstw.
Idealnie jesc sie nie da. Zeby chociaz 80% spoleczenstwa jadlo takie produkty, ktore podalem. Rozejrzyjmy sie dookola: slodycze, gazowe napoje, jedzenie z paczki, kawa, zero warzyw i owocow. I to ja sie prosze o raka? Nie przesadzajmy. To wszyscy sportowcy spozywajacy ponad 4000 kcal dziennie ,a przede wszystkim amatorzy sportow silowych musieliby chodzic z rakiem... a najczesciej rak dopada ludzi ,ktorzy nie uprawiaja sportu, nie dbaja zbytnio o swoja diete i zyja w ciaglym stresie.
btw. Dlaczego uwazasz ,ze prosze sie rowniez o zawal? Cholesterol mam w normie, jestem aktywny fizycznie, pije rowniez olej lniany, staram sie jesc jak najwiecej owocow i warzyw. Raczej nie naleze do grupy ryzyka..
tomakin - 2014-02-01, 11:52
:
no no, z pewnością rak nie występuje u ludzi z zasadowymi organizmami, z całą pewnością... bo ktoś na swoim blogasku tak napisał :D
noname - 2014-02-01, 15:00
:
Jest na ten temat sporo badan naukowych, a nie ze ktos napisal na swoim blogu :) w srodowisku zasadowym nie wystepuja grzyby, plesnie, ktore sprzyjaja powstawaniu nowotworow. Jest to biologicznie niemozliwe. Spryskaj ples soda oczyszczona i zobacz co sie z grzybem stanie.
tomakin - 2014-02-04, 12:21
:
jest sporo badań naukowych, czy ktoś na blogu napisał, że jest sporo badań naukowych? :D
noname - 2014-02-04, 20:34
:
chcesz linki do tych badan ? :)
tomakin - 2014-02-06, 19:52
:
a dawaj :D

Na początek wygooglaj badanie gdzie sprawdzano wpływ pH moczu na ryzyko raka. Nie było żadnego wpływu.

tzn wróć, wewnątrzkomórkowe pH wpływa na przebieg raka, jasne. Ale ono nijak ma się do "zakwaszenia", można samym kwasem się żywić, ale jak masz dość sody i potasu w diecie, będzie dobrze

zaś wszystkie tezy o grzybach i tak dalej to już zupełnie po bandzie pojazd, jednym z najlepszych sposobów na wyleczenie infekcji dróg moczowych jest ich zakwaszenie
noname - 2014-02-07, 12:56
:
to co wedlug Ciebie powoduje nowotwory?

konserwanty, pestycydy, promieniowanie i ?
tomakin - 2014-02-07, 16:56
:
huh? co powoduje?

wiesz, że pewne linie genetyczne myszy i szczurów praktycznie ZAWSZE chorują na nowotwór? Podobnie jak pewne rasy psów? Masz najważniejszy czynnik, geny, niektórych rzeczy NIE unikniesz. Ile byś się nie starał, z kota nie zrobisz psa, z jaszczurki wielbłąda, a z człowieka który ma w genach zapisanego raka - zdrowej osoby.

Czynników warunkujących rozwój guza masz tysiące. Nie da się ich wszystkich wypisać, jedno można powiedzieć na pewno - nawet nie naiwnością, ale czystą głupotą jest uważać, że jakiś jeden konkretny (np zakwaszenie) jest odpowiedzią na pytanie skąd się bierze rak.

Część czynników masz wypisanych w temacie o nowotworach, np zmiana diety na wysokowęglowodanową zmienia aktywne geny w organizmie i aktywuje komórki N-killers, suplementacja witaminą K2 wybitnie redukuje ryzyko, wysoki poziom glutationu bardzo mocno chroni, obecność kwasów omega 3 czy aktywnej formy omega 6, obecność sprzężonego kwasu linolowego, aktywacja mitochondriów, redukcja stresu, obecność witaminy D3 i wiele, wiele, wiele innych. Jednym z nich, ale tylko jednym, jest obecność kwaśnego węglanu (czyli sody) w diecie, co zmienia pH wewnątrzkomórkowe oraz pH guza, lekko utrudniając mu tworzenie przerzutów.
noname - 2014-02-07, 19:17
:
Na czynnik genetyczny nie mamy wielkiego wplywu, poki nie zaczna sie modyfikacje genetyczne na zyczenie za oplata :)

na pozostale czynniki mamy juz wiekszy wplyw, chociaz na zredukowanie ryzyka. Z drugiej strony jest tak wiele tych czynnikow ,ze nie sposob sie przed wszystkimi bronic. Musialby zabunkrowac sie na bezludnej wyspie i jesc to co upolujesz i znajdziesz :) a i tak bys umarl np. przez ugryzienie jadowitego weza :) Jak ktos ma pecha to mu na glowe w drewnianym kosciele cegla spadnie :)

btw. polecam do poczytania:

http://vibronika.eu/o-raku-piersi-inaczej

medyczna manipulacja.. a ludzi zamykaja za palenie trawki :) wszystkie koncerny farmaceutyczne powinni publicznie rozstrzelac
tomakin - 2014-02-09, 01:08
:
myślę, że bez DUŻEGO wysiłku można zredukować ryzyko zachorowania raka z niemal 50% do mniej niż 5%, a zgonu na raka z ~25% na mniej niż 2%.

ps. nie wszystko co ktoś napisze na swojej prywatnej stronce to prawda, zwłaszcza gdy powołuje się na źródła sprzed ponad 50 lat - to tak odnośnie tego artykułu o raku piersi :D