Zdrowiej - forum medycyny naturalnej

Archiwum etc - Morfologia Krwi badanie moczu

cinek88888 - 2010-06-25, 16:25
: Temat postu: Morfologia Krwi badanie moczu
Witam zrobilem sobie morfologie krwi i moczu w morfologi krwi mam podwyzszone MCH 32,2 a norma jest 27-31 czym to moze byc spowodowane , czego moj organizm ma za malo jakie moga byc konsekwencje w przyszlosci

Badanie moczu : glukoza-norm Biako-negatywny ciała ketonowe-negatywny Bilirubina-negatywny Urobilinogen-norm

Białko ciala ketonowe bilirubina wyszly negatywne co zrobic aby byly prawidlowe
MCH to jest cos z niedokrwistoscia czy nadkrwistoscia jak to zbic
an - 2010-06-25, 16:40
: Temat postu: Re: Morfologia Krwi badanie moczu
cinek88888 napisał/a:
Witam zrobilem sobie morfologie krwi i moczu w morfologi krwi mam podwyzszone MCH 32,2 a norma jest 27-31 czym to moze byc spowodowane , czego moj organizm ma za malo jakie moga byc konsekwencje w przyszlosci

Badanie moczu : glukoza-norm Biako-negatywny ciała ketonowe-negatywny Bilirubina-negatywny Urobilinogen-norm

Białko ciala ketonowe bilirubina wyszly negatywne co zrobic aby byly prawidlowe
MCH to jest cos z niedokrwistoscia czy nadkrwistoscia jak to zbic

Z tego co pamietam, to ze wynik "negatywny", znaczy ze tego nie ma w moczu, i to dobrze w przypadku tych badan.
MCV
Cytat:
MCH – średnia zawartość hemoglobiny w krwince czerwonej. Norma: 28–36 pg (pikogram, ułamek grama).
stád http://www.poradnikzdrowi...-krwi_33603.htm [/quote]
tomakin - 2010-06-25, 17:48
:
ja myślę, że to rak mózgu, zostało Ci 37 minut życia od momentu przeczytania tego postu.
cinek88888 - 2010-06-25, 19:19
:
Niedokrwistość nadbarwliwa czyli hiperchromiczna, gdy MCH jest wysokie, a więc na przykład należą do tej grupy anemie w wyniku niedoboru witaminy B12.

U chorych na anemię z niedoboru żelaza występują łamliwe włosy i paznokcie. Na języku, w gardle i przełyku występują zmiany błon śluzowych powodujące bolesne i piekące przełykanie, występują także zajady w kącikach ust.

występują zmiany błon śluzowych powodujące bolesne i piekące przełykanie- to by sie zgadzalo mam problemy z gardlem 2 wymazy nie wyszly biore teraz szczepionke odpornosciawą

To znaczy ze mam niedobór witaminy b12? slyszalem ze dobre sa zastrzyki ale raczej lekarz mi tego nie przepisze
an - 2010-06-26, 14:08
:
Mozesz zrobic badanie na b12 a takze na kwas foliowy jesli chcesz miec pewnosc.
cinek88888 - 2010-06-29, 16:48
:
ja mam na badaniu wynik podany ze norma MCH jest do 31 pg ja mam 32,2pg czyli niedobor witaminy b12 i kwasu foliowego bodajze
Wyczytałem ze to jest cos z anemia zlosliwa , jakie moga byc tego konsekwencje?
an - 2010-06-29, 17:16
:
cinek88888 napisał/a:
ja mam na badaniu wynik podany ze norma MCH jest do 31 pg ja mam 32,2pg czyli niedobor witaminy b12 i kwasu foliowego bodajze
Wyczytałem ze to jest cos z anemia zlosliwa , jakie moga byc tego konsekwencje?


Wyreguluj poziom b12 (i ewentualnie kwasu foliowego - zalezy czego brakuje)
Najlepiej zobic badanie, zeby wiedziec czy to tylko b12, a moze B12 i kwas foliowy tez. Uzupelnic to czego barkuje i pózniej dbac o to, zeby juz zawsze dostarczac w odpowiedniej ilosci
cinek88888 - 2010-06-30, 15:02
:
byłem u lekarza z badaniami u laryngologa i rodzinnego i powiedzieli ze nic nie widza takiego u laryngologa byłem pierwszego powiedzial ze mam przekroczony maly wskaznik i zeby poszedl do rodzinnego zeby cos przepisal
takze u rodzinnego nic nie dostalem ze wszystko jest ok i powiedzial ze mam problemy z odbornoscia i zebym brał aspiryne