Witaj, Gość
Musisz się zarejestrować przed napisaniem posta.

Użytkownik
  

Hasło
  





Szukaj na forum

(Zaawansowane szukanie)

Statystyki
» Użytkownicy: 62
» Najnowszy użytkownik: Kamikadze
» Wątków na forum: 79
» Postów na forum: 429

Pełne statystyki

Użytkownicy online
Aktualnie jest 31 użytkowników online.
» 0 Użytkownik(ów) | 30 Gość(i)
Google

Ostatnie wątki
SSRI i inne leki
Forum: Depresja, nerwica etc
Ostatni post: Kamikadze
Wczoraj, 06:20 PM
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 8
Suplementy ogólnie
Forum: Suplementy
Ostatni post: neko1witek
01-14-2021, 06:42 PM
» Odpowiedzi: 6
» Wyświetleń: 397
TĘŻYCZKA A ZABIEG pilne !...
Forum: Depresja, nerwica etc
Ostatni post: Monika
01-13-2021, 07:43 PM
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 58
Neuroborelka
Forum: Choroby zakaźne i infekcje
Ostatni post: baba_z_laki
01-13-2021, 02:14 PM
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 90
Nerwica lękowa , a suplem...
Forum: Depresja, nerwica etc
Ostatni post: TakNie
01-11-2021, 02:58 PM
» Odpowiedzi: 3
» Wyświetleń: 199
tężyczka
Forum: Depresja, nerwica etc
Ostatni post: wiktoriamaria
01-11-2021, 08:13 AM
» Odpowiedzi: 2
» Wyświetleń: 704
HPV- wyleczenie
Forum: Choroby zakaźne i infekcje
Ostatni post: Liska
01-07-2021, 05:41 PM
» Odpowiedzi: 5
» Wyświetleń: 351
Pisk w uchu
Forum: Inne
Ostatni post: Drth
01-02-2021, 08:38 PM
» Odpowiedzi: 11
» Wyświetleń: 3,649
Co robić - przeczytaj zan...
Forum: Inne
Ostatni post: NICE
12-24-2020, 11:13 AM
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 152
Co robić - przeczytaj zan...
Forum: Choroby zakaźne i infekcje
Ostatni post: NICE
12-24-2020, 11:12 AM
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 157

 
  Dieta
Napisane przez: Brain fog - 11-27-2020, 08:31 AM - Forum: Sprawność fizyczna i odchudzanie - Odpowiedzi (3)

Czy jest jakas jedna dieta na cale zycie, z ktorej skorzysta wiekszosc ludnosci?

Wydrukuj tę wiadomość

  Omega 3 jednak nie obniża ciśnienia?
Napisane przez: subzero - 11-22-2020, 11:48 PM - Forum: Choroby cywilizacyjne - Odpowiedzi (1)

Ciekawe badanie.
https://jamanetwork.com/journals/jama/ar...ct/2772758

Wydrukuj tę wiadomość

  Medyczna marihuana dla psa
Napisane przez: NICE - 11-21-2020, 11:16 AM - Forum: Inne - Odpowiedzi (2)

Mój pies jest stary i schorowany, weterynarz powiedział, że lek na bazie konopii może uśmierzyć jego ból i poprawić mu nastrój. Koszt leku jest duży. Czy gdybym był w Holandii to rozsądne byłoby podawanie psu ciasteczek z konopii? Jeśli tak to w jakiej formie i dawce? Jakieś inne pomysły jak rozweselić psa? Smile To forum na pewno będzie wiedzieć.

Wydrukuj tę wiadomość

  Uzupełnianie witaminy B12
Napisane przez: NICE - 11-20-2020, 06:23 PM - Forum: Suplementy - Odpowiedzi (1)

Mogę brać dwie tabletki po 5000 mcg dziennie czy tylko jedną? Do jakiego poziomu we krwi dążyć? Brać na pusty żołądek czy z jedzeniem?

Wydrukuj tę wiadomość

  Witamina D3 zapobiega wystąpieniu zaawansowanego raka
Napisane przez: subzero - 11-20-2020, 01:57 PM - Forum: Choroby cywilizacyjne - Brak odpowiedzi

Sensacja
https://zdrowie.wprost.pl/odzywianie/sup...-raka.html

Chodzi o to badanie.
https://jamanetwork.com/journals/jamanet...le/2773074

Wydrukuj tę wiadomość

  niewydolność nerek
Napisane przez: Logos - 11-17-2020, 09:50 PM - Forum: Inne - Odpowiedzi (15)

Hej Tomakin, od lat śledzę Twoje posty i bardzo rozszerzyły mi perspektywy i dziękuję za Twoje misyjne działanie. Sam suplementów używam od lat i bardzo mi służyły. Ale ostatnio się zagalopowałem. Zaczęła się panika z pandemią i zwykle przed grypami i przeziębieniami chronię się łykając uderzeniowe 200 000 d3 (oczywiście z k2) i to służyło mi zawsze. Ale od marca trochę tego się nałykałem, a po drodze wakacje, wyjazdy i jednym słowem nie skontrolowałem ilości i wbiłem się w strefę mocno toksyczną. Od półtora miesiąca bołała mnie głowa i rzygałem jak kot. Sądząc, że to koronawirus jeszcze bardziej używałem d3, aż w koncu skumałem, że to... d3. Zrobiłem badania i aż dzwonili z laboratorium, bo nie chcieli uwierzyć w wynik, mocno przekroczone 200 ng/ml
Odstawiłem, przestałem rzygać, ale czuję się przytruty, a lekarze straszą, że mam uszkodzone nerki (na razie jeszcze żadnych poważnych badań nie było), jedynie krew i kreatynina rzeczywiście wysoka: 3,1 mg/dl (referencyjne: 0,-1,3), do tego mocznik 61 mg/dl (10-50). No i pytanie do Ciebie, czym można te nerki oczyścić i obniżyć tą kreatyninę?
Podobno d3 niczym nie usunę z organizmu, ale może chociaż prace nerek moge poprawić. Jakieś zioła? suple?
Będę wdzięczny za radę.

Wydrukuj tę wiadomość

  Jajka zastępnikiem cysteiny?
Napisane przez: subzero - 11-17-2020, 04:38 PM - Forum: Suplementy - Odpowiedzi (2)

Czy jedzenie kilku jajek dziennie może zastąpić suplementację cysteiny?

Wydrukuj tę wiadomość

  wzrost
Napisane przez: munieslaw - 11-05-2020, 01:23 AM - Forum: Inne - Odpowiedzi (4)

Czy istnieje sposób na zwiększenie wzrostu o powiedzmy 2-5cm?

Wydrukuj tę wiadomość

  COVID-19 vs. świeże powietrze
Napisane przez: Artur - 11-04-2020, 11:45 AM - Forum: Pogaduszki - Odpowiedzi (1)

W internecie roi się od różnych informacji na temat COVID i jak się roznosi. W artykułach w znakomitej większości nie ma żadnych źródeł i podają sprzeczne informacje co do transmisji nowego koronawirusa w różnych warunkach.

Interesują mnie sprawdzone linki/źródła/badania na tematy:
- jakie jest ryzyko zarażenia się COVID na świeżym powietrzu w normalnych warunkach życia codziennego w stosunku do pomieszczeń zamkniętych,
- to samo co wyżej, ale w dużych skupiskach ludzi (koncerty, wydarzenia kulturalne, marsze, protesty, wiece),
- jaka jest skuteczność zakrywania nosa i ust na świeżym powietrzu, czy i w jaki sposób zmniejsza zapadalność w stosunku do sytuacji gdzie nikt tego nie robi.

Będę wdzięczny za wszelkie rzetelne informacje Smile

Wydrukuj tę wiadomość

  Antyoksydanty - hit czy kit
Napisane przez: NICE - 11-01-2020, 12:39 PM - Forum: Długowieczność, planowanie rodziny, rozwój dzieci - Brak odpowiedzi

Czy jest jakikolwiek dowód, że duże spozycie antyoksydantow daje jakiekolwiek korzyści?

Wydrukuj tę wiadomość